ΑΘΗΝΑ
10:55
|
20.09.2024
Το έγκλημα συνέβη σε μια περιοχή για την οποία ανταγωνίζονται δύο μεγάλα καρτέλ ναρκωτικών.
Γκραφίτι των δύο αντιμαχόμενων καρτέλ στους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γύρω στα μεσάνυχτα της Κυριακής, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, όταν αρκετοί ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον μιας ομάδας ατόμων.

Αυτό συνέβη σε μια πολυσύχναστη πλατεία της γειτονιάς Βίλα Ιζαμπέλ, όπου δεκάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε μια εκδήλωση.

Η Στρατιωτική Αστυνομία ανέφερε ότι δύο από τα θύματα πέθαναν επί τόπου, ενώ άλλα δύο, μεταξύ των οποίων ένας 17χρονος, πέθαναν στα νοσοκομεία στα οποία μεταφέρθηκαν. Οι τρεις τραυματίες παραμένουν στο νοσοκομείο.

Μάρτυρες ανέφεραν ότι οι δράστες κινήθηκαν με αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες. Αναφέρεται ότι οι ύποπτοι κατάφεραν να διαφύγουν και το Έκτο Τάγμα της Στρατιωτικής Αστυνομίας έχει εντείνει την παρουσία του στην περιοχή.

Οι αρχές ανέφεραν ότι ήδη διεξάγονται έρευνες για να εξακριβωθεί το κίνητρο του εγκλήματος, το οποίο φαίνεται να σχετίζεται με διαμάχη μεταξύ καρτέλ ναρκωτικών για την κυριαρχία στη γειτονιά.

Η γειτονιά Βίλα Ιζαμπέλ και ιδιαίτερα η περιοχή Μόρο ντος Μακάκος, που βρίσκεται κοντά στο σημείο που έλαβαν χώρα οι πυροβολισμοί, έχει αποτελέσει το σκηνικό για έναν συνεχιζόμενο πόλεμο από την αρχή του έτους μεταξύ της Terceiro Comando Puro (TCP), η οποία ελέγχει αυτήν τη στιγμή την περιοχή κι αυτό που σε ό,τι αφορά τις συμμορίες αναφέρεται ως “Complexo de Israel”, και της Comando Vermelho (CV) που φέρεται να διεκδικεί τον έλεγχο της γειτονιάς.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιερρακάκης: Επιμονή στη «λύση» συγχωνεύσεις τμημάτων-Ικανοποίηση… για τις αποβολές λόγω κινητών

Βόλος: Αναβλήθηκε η δίκη των αστυνομικών για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου (upd)

Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ-Κληρώνει 14,5 εκ ευρώ την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρακολουθούν τους χρήστες, επιβεβαιώνει η εποπτική αρχή των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα