ΑΘΗΝΑ
08:30
|
20.09.2024
Οι διαδηλωτές φώναζαν πως «όλος ο κόσμος παρακολουθεί!», θυμίζοντας τα συνθήματα για το Βιετνάμ στο συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο το 1968.
Διαδηλωτές φορούν κεφίγια και κρατούν πλακάτ στους δρόμους του Σικάγο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Σικάγο, δεκάδες διαδηλωτές έσπασαν έναν φράχτη ασφαλείας κοντά στον χώρο του Συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, τη Δευτέρα, ημέρα έναρξης του συνεδρίου, ενώ χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Διαβάστε ακόμα:

Οικογένειες με μωρά σε καρότσια, φοιτητές, εκλεγμένοι αντιπρόσωποι και άλλοι που κρατούσαν πινακίδες και σημαίες συμμετείχαν στην πορεία προς το United Center, όπου διεξάγεται το συνέδριο, για να ζητήσουν κατάπαυση του πυρός. Μερικές δεκάδες διαδηλωτών γκρέμισαν κομμάτια της περίφραξης του συνεδρίου.

Αρκετοί διαδηλωτές που είχαν καταφέρει να περάσουν τον φράχτη συνελήφθησαν και προσήχθησαν από την αστυνομία. Οι αρχές δήλωσαν ότι η εσωτερική περίμετρος ασφαλείας που περιβάλλει τον χώρο του συνεδρίου δεν παραβιάστηκε και δεν υπήρχε κίνδυνος για όσους παρευρέθηκαν στη διαδικασία.

«Τερματίστε την κατοχή τώρα», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι και στη συνέχεια «Όλος ο κόσμος παρακολουθεί!» όπως φώναζαν οι διαδηλωτές κατά του πολέμου του Βιετνάμ κατά τη διάρκεια του περιβόητου συνεδρίου του 1968 στο Σικάγο, όταν η αστυνομία συγκρούστηκε με διαδηλωτές σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.

Η πορεία έγινε τη στιγμή που ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν περνούσε από το εν πολλοίς άδειο United Center. Ο Μπάιντεν είχε προγραμματιστεί να απευθυνθεί στο κόμμα το βράδυ.

«Μπάιντεν, δεν μπορείς να κρυφτείς. Σε κατηγορούμε για γενοκτονία», φώναζαν οι διαδηλωτές. Τον ανέφεραν επίσης ως «Genocide Joe», ενώ ανάλογα συνθήματα επιφύλασσαν και για την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις.

Οι διαδηλωτές δήλωσαν ότι τα σχέδιά τους δεν έχουν αλλάξει από τότε που ο Μπάιντεν αποχώρησε από την προεκλογική κούρσα και το κόμμα γρήγορα συσπειρώθηκε πίσω από την Χάρις, η οποία θα χριστεί και επίσημα υποψήφια πρόεδρος των Δημοκρατικών αυτή την εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξανά στα δικαστήρια το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Ο χρόνος τελείωσε-Πάρτε πίσω τις λαμαρίνες

«Βασιλική» γαμήλια πρόκληση των Γλύξμπουργκ στο Βυζαντινό Μουσείο

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα