ΑΘΗΝΑ
01:23
|
20.09.2024
Ο 19χρονος που έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική κηδεύτηκε σήμερα το πρωί στη Βέροια.
H Κυριακή Μάλαμα έθεσε τρία ερωτήματα για να απαντηθούν επίσημα δια μέσου του κοινοβουλευτικού ελέγχου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατεπείγουσα κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κι Επενδύσεων κατέθεσε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική συμμαχία Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του ένας νέος άνθρωπος.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, οι επιχειρήσεις λούνα παρκ λειτουργούν με το καθεστώς γνωστοποίησης των όρων λειτουργίας τους, σύμφωνα με τον νόμο 4796/2021.

Στο ίδιο πλαίσιο, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2022 65006/30.6.2022, για την λειτουργία λούνα παρκ απαιτείται έγκριση λειτουργίας ισχύος ενός έτους, αλλά και έκθεση τεχνικού ελέγχου για την λειτουργία των μηχανημάτων ψυχαγωγίας.

Σε περίπτωση δε, σύμφωνα με το άρθρο 117 του νόμου 4447/2016, που η επιχείρηση ψυχαγωγίας δεν διαθέτει έκθεση τεχνικού ελέγχου ασφαλούς χρήσης, οφείλουν οι ελεγκτικές αρχές να επιβάλλουν διακοπή της δραστηριότητας.

Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα θέτει τρία ερωτήματα για να απαντηθούν επίσημα δια μέσου του κοινοβουλευτικού ελέγχου:

Πρώτον : Η επιχείρηση λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα είχε σε ισχύ την γνωστοποίηση λειτουργίας της;

Δεύτερον : Η εν λόγω επιχείρηση είχε καταθέσει έκθεση τεχνικού ελέγχου ασφαλούς χρήσης των μηχανημάτων της;

Τρίτον : Υπήρξαν έλεγχοι σε σχέση με την νόμιμη κι ασφαλή λειτουργία της επιχείρησης; Ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτών των ελέγχων;

«Αθήνα, 20 Αυγούστου 2024

Προς τον κύριο Υπουργό Ανάπτυξης κι Επενδύσεων

Θέμα : Υπήρχε έγκριση λειτουργίας και δελτίο τεχνικού ελέγχου ασφαλούς λειτουργίας για το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, όπου έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του ένας νέος άνθρωπος;

Στις 19 Αυγούστου 2024, σε συνθήκες οι οποίες διερευνούνται, συνέβη ένα τραγικό δυστύχημα σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Οι επιχειρήσεις λούνα παρκ λειτουργούν με το καθεστώς γνωστοποίησης των όρων λειτουργίας τους, σύμφωνα με τον νόμο 4796/2021. Στο ίδιο πλαίσιο, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2022 65006/30.6.2022, για την λειτουργία λούνα παρκ απαιτείται έγκριση λειτουργίας ισχύος ενός έτους, αλλά και έκθεση τεχνικού ελέγχου για την λειτουργία των μηχανημάτων ψυχαγωγίας. Σε περίπτωση δε, σύμφωνα με το άρθρο 117 του νόμου 4447/2016, που η επιχείρηση ψυχαγωγίας δεν διαθέτει έκθεση τεχνικού ελέγχου ασφαλούς χρήσης, οφείλουν οι ελεγκτικές αρχές να επιβάλλουν διακοπή της δραστηριότητας.

Επειδή θα πρέπει να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι που στοίχισε τη ζωή σε έναν νέο άνθρωπο.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :

Η επιχείρηση λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα είχε σε ισχύ την γνωστοποίηση λειτουργίας της;

Η εν λόγω επιχείρηση είχε καταθέσει έκθεση τεχνικού ελέγχου ασφαλούς χρήσης των μηχανημάτων της;

Υπήρξαν έλεγχοι σε σχέση με την νόμιμη κι ασφαλή λειτουργία της επιχείρησης; Ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτών των ελέγχων;

Η ερωτούσα βουλευτής

Μάλαμα Κυριακή»

Κηδεύτηκε ο 19χρονος

Στον Ιερό ναό Αναλήψεως Παπάγου, στη Βέροια, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν το πρωί για τελευταία φορά τον 19χρονο που έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα