ΑΘΗΝΑ
15:32
|
20.09.2024
Ο Κινέζος πρωθυπουργός βρίσκεται στη Μόσχα στο πλαίσιο της 29ης τακτικής συνάντησης διμερούς κυβερνητικής συνάντησης.
Ο Πρόεδρος Πούτιν με τον πρωθυπουργό της Κίνας, Λι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Οι χώρες μας έχουν κοινά σχέδια μεγάλης κλίμακας, έργα στον οικονομικό και ανθρωπιστικό τομέα, τα οποία αναμένουμε να διαρκέσουν για πολλά χρόνια», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποδεχόμενος στο Κρεμλίνο τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Τσιάνγκ.

Ο Κινέζος ηγέτης από την πλευρά του διαβεβαίωσε πως η χώρα του είναι έτοιμη να συνεργασθεί με τη Ρωσία για να ενισχύσει στην πράξη την ευρύτερη συνεργασία.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός βρίσκεται στη Μόσχα στο πλαίσιο της 29ης τακτικής συνάντησης διμερούς κυβερνητικής συνάντησης ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του, Μιχαήλ Μισούστιν.

 Στη διάρκεια της παραμονής του στη Ρωσία θα πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις για θέματα κλειδιά αμοιβαίου ενδιαφέροντος με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε πολλά επίπεδα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Κινέζου πρωθυπουργού κατά την άφιξή του στη Μόσχα επισημαίνεται πως «υπό τη στρατηγική καθοδήγηση του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ και του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, η Κίνα και η Ρωσία θέτουν πρότυπο συνεργασίας για έναν νέο τύπο διεθνών σχέσεων και σχέσεων μεταξύ γειτονικών μεγάλων χωρών».

Τον Μάιο είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο ο Πρόεδρος Πούτιν, εξαίροντας τότε την ισχυρή ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και την ανθεκτικότητά τους «μπροστά στη δοκιμασία ενός μεταβαλλόμενου διεθνούς περιβάλλοντος».

Οι συναντήσεις ανάμεσα στους πρωθυπουργούς Ρωσίας και Κίνας είναι από το 1996 ετήσιες.

Το 2024 συμπληρώνονται 75 χρόνια από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων Ρωσίας και Κίνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Ινδία: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα ότι πουλήσαμε οβίδες στους Ουκρανούς

Τραμπ: Θα φταίνε οι Εβραίοι αν χάσω τις εκλογές

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα