ΑΘΗΝΑ
00:06
|
20.09.2024
Ο Διοικητής Χαλίλ αλ Μακντάχ ήταν Παλαιστίνιος, στέλεχος του κόμματος Φατάχ και είχε τον βαθμό του Ταξίαρχου στις Ταξιαρχίες Μαρτύρων του Αλ Άκσα.
Ένα ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στόχευσε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο αλ-Μάκνταχ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Σιδώνα στο νότιο Λίβανο, σκότωσε σήμερα τον Χαλίλ αλ-Μακντάχ, διοικητή στις Ταξιαρχίες Μαρτύρων του αλ-Άκσα, τη στρατιωτική πτέρυγα του κινήματος Φατάχ, (του Παλαιστίνιου Προέδρου, Μαχμούτ Αμπάς).

Το θύμα της επίθεσης, Χαλίλ αλ Μακντίχ ήταν Παλαιστίνιος, ανώτερο στέλεχος της Χαμάς

Η επίθεση έγινε από ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που στόχευσε το Ι.Χ. αυτοκίνητο του Χαλίλ αλ Μακντάχ και του αδελφού του Μουνίρ αλ Μακντάχ, ενώ κινούνταν με κατεύθυνση την πόλη, Σιδώνα, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Λιβάνου.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Ταξιαρχίες Μαρτύρων του αλ-Άκσα στο Λίβανο θρήνησαν τον Μάκνταχ, ο οποίος χάθηκε σε μια «άνανδρη δολοφονία» ενώ εκτελούσε το καθήκον του στο πλαίσιο της επιχείρησης Πλημμύρα του αλ-Άκσα. Οι ταξιαρχίες εξήραν τον κομβικό ρόλο του στην υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού και της αντίστασής του, καθώς και τη σημαντική συμβολή του επί πολλά χρόνια στην υποστήριξη των πυρών της αντίστασης κατά της ισραηλινής κατοχής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.Επιβεβαίωσαν επίσης ότι οι μαχητές της Αντίστασης «θα παραμείνουν σταθεροί στο δρόμο της επανάστασης και της αντίστασης μέχρι να επιτευχθεί η απελευθέρωση και η επιστροφή [στην Παλαιστίνη]».

Ο Διοικητής αλ-Μάκνταχ είχε τον βαθμό του Ταξίαρχου.

Στις 9 Αυγούστου το Ισραήλ δολοφόνησε στη Σιδώνα και τον αξιωματούχο ασφαλείας της Χαμάς, Σαμίρ αλ-Χατζ χτυπώντας το όχημά του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα