ΑΘΗΝΑ
18:23
|
19.09.2024
Η φωτιά ξέσπασε σε ένα από τα λιγοστά (μετά τις περσινές πυρκαγιές) δάση του νησιού. Σε επαγρύπνηση η πυροσβεστική.
Μονόλιθος Ρόδου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εξέλιξη παραμένουν οι προσπάθειες των πυροσβεστών και εθελοντών κατοίκων στο Μονόλιθο και Σιάννα της νότιας Ρόδου προκειμένου να σβήσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι, μετά τις 2.30, σε δύσβατη περιοχή.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 32 πυροσβέστες, υποστηριζόμενοι από μία ομάδα πεζοπόρου της 11ης ΕΜΟΔΕ και 10 πυροσβεστικά οχήματα.Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Η Ροδιακή, μετά τις 17.00 το απόγευμα έγινε γνωστό πως έρχονται εναέριες πυροσβεστικές ενισχύσεις στη Ρόδο από την Αθήνα και την Καλαμάτα. Αργότερα, ανακοινώθηκε μικρή βελτίωση της κατάστασης, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν σε εγρήγορση καθώς πνέουν αρκετά ισχυροί άνεμοι και υπάρχει το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Φωτιά και σε παρακείμενη περιοχή

 Αργά το απόγευμα, αναφέρθηκε νέα εστία φωτιάς στην περιοχή της Μονολίθου Ρόδου όπου ξέσπασε λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι πυρκαγιά από άγνωστη αιτία.

Σύμφωνα με την ροδίτικη εφημερίδα «Πρόοδος» και το Rodos Report, η νέα εστία φωτιάς εντοπίζεται δυο χιλιόμετρα δυτικότερα, πιο κοντά στην Κυμισάλα και πρόκειται για περιοχή στην οποία είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά και πέρσι.

Στο σημείο υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων κυρίως εθελοντών που επιχειρούσαν στην περιοχή από το μεσημέρι.

Παράλληλα, επιχειρούν τρία αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού, προσπαθώντας να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία λαμβάνει επίσης σημαντική συνδρομή από τις υδροφόρες των ΟΤΑ, οι οποίες ενισχύουν τις επίγειες δυνάμεις, μεταφέροντας νερό στις περιοχές όπου επιχειρούν τα οχήματα.

Σε όλες τις εθελοντικές ομάδες του νησιού όπως και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου έχει σημάνει συναγερμός και όλες οι δυνάμεις μεταβαίνουν εκεί ώστε σε συνδυασμό με τα εναέρια μέσα που ήδη πραγματοποιούν ρίψεις από αέρος να καταφέρουν να την περιορίσουν και να την σβήσουν.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων από το χωριό Σιάννα προς το χωριό Μονόλιθο.

Επί τόπου βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης και ο Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Θωμάτος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δολοφονία Κατσούρη: Ποινικές διώξεις για κακούργημα σε πέντε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ

Το σχολείο Ius Scholae και τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης Μελόνι

Σερ Τζαμπατζής ο Κιρ Στάρμερ, λένε στη Βρετανία, μετά τα ακριβά δώρα ενόψει λιτότητας

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα