ΑΘΗΝΑ
16:31
|
30.09.2024
Η ίδια καναδική εταιρεία έχει εξορύξει και άλλα πολύ μεγάλα διαμάντια από το ίδιο ορυχείο.
Το γιγαντιαίο διαμάντι παρουσιάστηκε στον πρόεδρο της Μποτσουάνας, Μογκουέτσι Μασίσι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η καναδική εταιρεία εξόρυξης Lucara Diamond ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι που έχει βρεθεί ποτέ. Σε μια δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της την Τετάρτη, η εταιρεία αναφέρει ότι ο πολύτιμος λίθος ζυγίζει σε εξαιρετικά 2.492 καράτια.

Το διαμάντι λέγεται ότι βρέθηκε στο ορυχείο διαμαντιών Karowe της Lucara στην Μποτσουάνα. Ανιχνεύτηκε και ανακτήθηκε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Mega Diamond Recovery Transmission ray X (XRT) της εταιρείας, την οποία χρησιμοποιεί από το 2017 για τον εντοπισμό μεγάλων διαμαντιών.

«Είμαστε εκστασιασμένοι με την ανάκτηση αυτού του εκπληκτικού διαμαντιού 2.492 καρατίων. Αυτό το εύρημα όχι μόνο επιδεικνύει τις αξιοσημείωτες δυνατότητες του ορυχείου Karowe, αλλά υποστηρίζει επίσης τη στρατηγική μας επένδυση στην τεχνολογία αιχμής XRT. Η ικανότητα ανάκτησης ενός τέτοιου τεράστιου, υψηλής ποιότητας λίθου άθικτου καταδεικνύει την αποτελεσματικότητα της προσέγγισής μας στην ανάκτηση διαμαντιών», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lucara, Γουίλιαμ Λαμπ.

Η ίδια εταιρεία έχει εξορύξει επίσης το διαμάντι Sewelo 1.758 καρατίων το 2019 και το 1.109 καρατίων Lesedi La Rona το 2015 στο ίδιο ορυχείο.

Το ρεκόρ για το μεγαλύτερο διαμάντι που έχει εξορυχθεί ποτέ εξακολουθεί να ανήκει στο διαμάντι Cullinan 3.106 καρατίων που ανακαλύφθηκε το 1902 στη Νότια Αφρική και αργότερα κόπηκε σε περισσότερες από 100 πέτρες, συμπεριλαμβανομένου του 530,5 καρατίων Cullinan I, του μεγαλύτερου καθαρού διαμαντιού στον κόσμο. Η πέτρα έχει από τότε τοποθετηθεί στο σκήπτρο του Στέμματος της Αγγλίας.

Κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 2022, ο πρόεδρος της Μποτσουάνας, Μογκουέτσι Μασίσι, περιέγραψε ένα πλάνο οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, στα πλαίσια του οποίου η εξόρυξη διαμαντιών θα παίζει μικρότερο ρόλο.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Αναζωπυρώσεις και 112 για εκκένωση σε 6 οικισμούς (upd)

Πυρκαγιές σε Αρκαδία και Λάρισα

Νίκος Παππάς: Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η μη υποστήριξη της Πυροσβεστικής

Δύο νεκροί από τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα