ΑΘΗΝΑ
07:34
|
20.09.2024
Το Δελχί έτοιμο για οποιαδήποτε συνεργασία προκειμένου να συμβάλει στην αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ουκρανία.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έξι εβδομάδες μετά το ταξίδι του στη Ρωσία, το οποίο προκάλεσε κριτική από τις ΗΠΑ και ορισμένους από τους δυτικούς συμμάχους τους, ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι έφτασε στην Ουκρανία για την πρώτη επίσκεψη μετά τη δημιουργία διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών το 1992, μετέδωσε το NDTV .

Οι λεπτομέρειες της ατζέντας του Μόντι, τον οποίο συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Σ. Τζαϊσανκάρ και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, δεν έχουν γίνει γνωστές αλλά σύμφωνα με το ινδικό τηλεοπτικό κανάλι, η επίσκεψη θα διαρκέσει λίγες μόνο ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων -όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το ινδικό Υπουργείο Εξωτερικών- θα συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως ανακοινώθηκε οι δύο άνδρες θα συζητήσουν πολιτικές, εμπορικές, οικονομικές, επενδυτικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές πτυχές των διμερών δεσμών Ινδίας – Ουκρανίας, και φυσικά για την κατάσταση με την σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ο Μόντι έφτασε στην ουκρανική πρωτεύουσα, με το τρένο, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Πολωνία χθες Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε συναντήσεις με τον Πολωνό πρόεδρο Αντρέι Ντούντα και τον πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ στη Βαρσοβία. Οι δύο πλευρές ανέπτυξαν ένα σχέδιο συνεργασίας για τα επόμενα χρόνια, καθώς αποφάσισαν να ανυψώσουν τους δεσμούς τους σε επίπεδο στρατηγικής εταιρικής σχέσης, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

«Ανυπομονώ για την ευκαιρία να βασιστώ στις προηγούμενες συνομιλίες με τον Πρόεδρο Ζελένσκι για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας και την ανταλλαγή προοπτικών για ειρηνική επίλυση της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία», είχε δηλώσει ο Μόντι πριν φύγει από το Δελχί.

Σε συνέντευξη Τύπου στη Βαρσοβία, ο Ινδός πρωθυπουργός δήλωσε πως το Νέο Δελχί είναι έτοιμο για οποιαδήποτε συνεργασία με φιλικές χώρες, προκειμένου να συμβάλει στην αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ουκρανία, το συντομότερο δυνατό, τονίζοντας ότι όλες οι συγκρούσεις πρέπει να επιλύονται μέσω διαλόγου και διπλωματίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυρώσεις ΗΠΑ για διευκόλυνση πληρωμών Ρωσίας και Β.Κορέας

Η νέα πρόταση Νετανιάχου ευτελίζει τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο

Γιατί τώρα η νέα πρόταση από το Ισραήλ για εκεχειρία και ομήρους;

Ποινική διαδικασία εναντίον του προέδρου της Αργεντινής για «κλοπή» αεροπλάνου ξεκινά η Βενεζουέλα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα