ΑΘΗΝΑ
23:36
|
19.09.2024
Η Νόα Αργκαμάνι ανέφερε συγκεκριμένα ότι η Χαμάς δεν την άγγιξε, αντιθέτως μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή την τραυμάτισε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Νόα Αργκαμάνι (Noa Argamani), η Ισραηλινή αιχμάλωτη που απελευθερώθηκε από μια επιχείρηση του στρατού που σκότωσε εκατοντάδες Παλαιστίνιους αμάχους, καταφέρθηκε εναντίον των MME για την παραποίηση των σχολίων που έκανε σχετικά με την περίοδο της αιχμαλωσίας της.

«Δεν μπορώ να αγνοήσω αυτό που συνέβη στα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες 24 ώρες. Τα πράγματα βγήκαν από το πλαίσιο», δήλωσε η Argamani σε μια ιστορία στο Instagram που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της στις 23 Αυγούστου.

«Δεν με χτύπησαν και δεν μου έκοψαν τα μαλλιά. Βρισκόμουν σε ένα κτίριο που βομβαρδίστηκε από την Πολεμική Αεροπορία. Όπως αναφέρει συγκεκριμένα:

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, μετά τους πυροβολισμούς, όπως είπα, είχα κοψίματα σε όλο μου το κεφάλι και ήμουν τραυματισμένη σε όλο μου το σώμα. Τονίζω ότι δεν χτυπήθηκα, αλλά τραυματίστηκα σε όλο μου το σώμα από την κατάρρευση ενός κτιρίου πάνω μου.

Συνέχισε λέγοντας ότι ως «θύμα της 7ης Οκτωβρίου δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να θυματοποιηθεί για άλλη μια φορά».

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει ψευδώς ότι η πρώην ισραηλινή αιχμάλωτη είπε ότι η Χαμάς τη χτύπησε σε όλο της το σώμα και της έκοψε τα μαλλιά ενώ βρισκόταν σε αιχμαλωσία κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους της πρεσβείας της G7 στο Τόκιο.

Πριν ενημερωθεί, ένα άρθρο στην Jerusalem Post που περιέγραφε την εμπειρία της Argamani στην αιχμαλωσία δημοσιεύθηκε με τον τίτλο: «Η Χαμάς με χτύπησε σε όλο μου το σώμα».

Στις αρχές Ιουνίου, το Ισραήλ εξαπέλυσε επιχείρηση διάσωσης στον προσφυγικό καταυλισμό Nuseirat στην κεντρική Γάζα για να ανακτήσει την Argamani και άλλους τρεις αιχμαλώτους. Σχεδόν 300 Παλαιστίνιοι σφαγιάστηκαν κατά τη διαδικασία.

Η Argamani παρουσιάστηκε κυρίως από τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ τον Ιούλιο.

Η μαρτυρία της την Παρασκευή απηχεί εκείνη άλλων ισραηλινών αιχμαλώτων που, μετά την απελευθέρωσή τους, περιέγραψαν την εμπειρία τους με τη Χαμάς ως πολύ λιγότερο τρομακτική από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που έπεφταν συνεχώς βροχή από πάνω τους.

«Ήμασταν σε σήραγγες, τρομοκρατημένοι ότι δεν θα ήταν η Χαμάς, αλλά το Ισραήλ, που θα μας σκότωνε, και μετά θα έλεγαν ότι η Χαμάς σας σκότωσε», δήλωσε ένας απελευθερωμένος αιχμάλωτος κατά τη διάρκεια μιας τεταμένης συνάντησης με τον Νετανιάχου τον Δεκέμβριο.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει πολλούς από τους αιχμαλώτους τους που κρατούνται από την παλαιστινιακή αντίσταση στη Λωρίδα της Γάζας, τόσο μέσω αεροπορικών επιδρομών όσο και μέσω χερσαίων επιχειρήσεων. Τα πτώματα έξι Ισραηλινών αιχμαλώτων επέστρεψαν στο Ισραήλ αυτή την εβδομάδα μετά από ολονύκτια επιχείρηση του στρατού.

Σύμφωνα με τον εβραϊκό ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet, οι αιχμάλωτοι είχαν πεθάνει πριν από μήνες, καθώς πέθαναν από ασφυξία μετά από μια κοντινή ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που πλημμύρισε το τούνελ στο οποίο βρίσκονταν με τοξικά αέρια.

Η ανάρτηση του Argamani στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση των Ταξιαρχιών Αλ- Κασάμ της Χαμάς για την τυχαία δολοφονία ενός Ισραηλινού αιχμαλώτου.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο Αμπού Ουμπαϊντά σε δημοσίευση της 15η του Αυγούστου:

Μετά τη διερεύνηση της δολοφονίας ενός εχθρικού αιχμαλώτου από τη φρουρά του, κατέστη σαφές ότι ο στρατιώτης που ήταν επικεφαλής της φρουράς ενήργησε με εκδικητικό τρόπο, αντίθετα με τις οδηγίες, αφού έλαβε την είδηση του μαρτυρικού θανάτου των δύο παιδιών του σε μια από τις σφαγές του εχθρού.

Ενώ πρόσθεσε:

Τονίζουμε ότι το περιστατικό δεν αντιπροσωπεύει την ηθική και τις θρησκευτικές διδασκαλίες μας για την αντιμετώπιση των αιχμαλώτων και θα αυστηροποιήσουμε τις οδηγίες μετά την επανάληψη του περιστατικού σε δύο περιπτώσεις μέχρι στιγμής. Θεωρούμε τον εχθρό πλήρως υπεύθυνο για όλα τα δεινά και τους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται οι αιχμάλωτοί του ως αποτέλεσμα της παραβίασης όλων των κανόνων της ανθρώπινης και ανθρωπιστικής μεταχείρισης και της πρακτικής της βάναυσης γενοκτονίας εναντίον του λαού μας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα