ΑΘΗΝΑ
16:45
|
20.09.2024
Λίγα ανθρώπινα κύτταρα, ολίγος ορός ληγμένου αίματος και έτοιμη η ανθρώπινη μπριζόλα...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιστήμονες στις ΗΠΑ δημιούργησαν μία μπριζόλα από ανθρώπινα κύτταρα, την βάφτισαν “Μπριζόλα Ουροβόρος” (ναι, το αρχαιοελληνικό φίδι που τρώει την ουρά του) και ισχυρίζονται ότι η κατανάλωσή της δεν θα αποτελεί κανιβαλισμό.

Μέχρι στιγμής βέβαια, η μπριζόλα είναι απλά πρωτότυπο αν και οι δημιουργοί της έχουν ήδη παρουσιάσει μικρές “μπουκιές” της στο Design Museum, του Λονδίνου.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι στόχος τους είναι να καταδείξουν, έστω και μ’ αυτόν τον ακραίο τρόπο, τα προβλήματα που προκύπτουν από την παραγωγή του τεχνητού κρέατος, η οποία βασίζεται στη χρήση ορού από έμβρυα βοοειδών για την καλλιέργεια ζωικών κυττάρων.

Το κόστος του συγκεκριμένου ορού ανέρχεται στα 335 με 780 ευρώ το λίτρο και παράγεται από αίμα εμβρύων βοοειδών, που λαμβάνεται μετά τη σφαγή εγκύων αγελάδων στη βιομηχανία γάλακτος και κρέατος.

Στην περίπτωση της ανθρώπινης μπριζόλας, όμως, χρησιμοποιούνται κύτταρα από το εσωτερικό του ανθρώπινου στόματος και ορός αίματος από αίμα που έχει λήξει και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλέον σε μεταγγίσεις.

“Ο εμβρυικός ορός από βοοειδή έχει υψηλό κόστος σε ζωές ζώων, υποστηρίζουν και παρά το γεγονός ότι πολλά εργαστήρια τεχνητού κρέατος ισχυρίζονται ότι έχουν λύσει τα παραπάνω προβλήματα, δεν υπάρχουν ανεξάρτητες μελέτες που να το επιβεβαιώνουν” αναφέρει ο Άντριου Πέλινγκ, επιστήμονας που συμμετείχε στη δημιουργία της “Ουροβόρος”.

Πάντως μας διαβεβαιώνουν ότι δεν είμαστε μακριά από την εποχή όπου θα μεγαλώνουμε τις δικές μας ανθρώπινες μπριζόλες στο σπίτι με μία πολύ απλή διαδικασία: Θα παίρνουμε κύτταρα από το εσωτερικό του στόματός μας με τη βοήθεια μίας μπατονέτας, θα τα τοποθετούμε σε προ-ανεπτυγμένα τρυβλία Πέτρι με μυκήλιο μανιταριού και στη συνέχεια θα τα αποθηκεύουμε σε ζεστό περιβάλλον όπου θα “ταΐζονται” με ορό ληγμένου αίματος μέχρι να γίνουν ζουμερές ανθρώπινες μπουκίτσες!

Καλή μας όρεξη!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα