ΑΘΗΝΑ
22:20
|
21.09.2024
Τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δύο διαφορετικά δυστυχήματα με λεωφορείο στο βορειοανατολικό και νοτιοδυτικό Πακιστάν.
Σε ένα νοσοκομείο στην Kahuta, ένας συγγενής μεταφέρει το σώμα ενός παιδιού που σκοτώθηκε όταν επιβατικό λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα στο Πακιστάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δύο διαφορετικά δυστυχήματα με λεωφορείο στο βορειοανατολικό και νοτιοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, αναφέρει το Al Jazeera.

Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον παράκτιο αυτοκινητόδρομο Makran στη νοτιοδυτική επαρχία του Μπαλουχιστάν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών την Κυριακή, ενώ αξιωματούχος διάσωσης είπε ότι 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο έπεσε σε βαθιά χαράδρα κοντά στο Κασμίρ που διοικείται από το Πακιστάν.

Το πρώτο ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν ένα λεωφορείο που μετέφερε σιίτες προσκυνητές που επέστρεφαν από το Ιράν για μια θρησκευτική εορτή ξέφυγε από το δρόμο.

Δεκατρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης και φέρεται να είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε η επαρχιακή κυβέρνηση.

Τέσσερα άτομα παρέμειναν παγιδευμένα μέσα στο πούλμαν και δόθηκε εντολή να τους εκκενώσει ένας γερανός, δήλωσαν οι τοπικές αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με το πακιστανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Dawn.

Το δεύτερο ατύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Kahuta στην ανατολική επαρχία Punjab του Πακιστάν.

Ο συντονιστής διάσωσης Ραγουαλπίνδι Μουχάμαντ Ουσμάν είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι το λεωφορείο μετέφερε 25 επιβάτες, μεταξύ των οποίων έξι γυναίκες και ένα παιδί. Από αυτούς τους επιβάτες, 22 είχαν χάσει τη ζωή τους και ένας τραυματίστηκε σοβαρά.

Όλα τα πτώματα από τη συντριβή έχουν ανασυρθεί από τη χαράδρα, είπε.

Το υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο, είπε ότι 29 έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το δυστύχημα.

«Το ατύχημα προκλήθηκε λόγω των χαλασμένων φρένων του σουβέρ», είπε στο Dawn ο αξιωματούχος διάσωσης Ουσμάν Γκουτζάρ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μοχσίν Νάκβι εξέφρασε τα «θερμά του συλλυπητήρια και τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θανόντων και στα δύο δυστυχήματα».

Ο Πρόεδρος του Πακιστάν Ασίφ Αλί Ζαρντάρι και ο πρωθυπουργός Σεχμπάζ Σαρίφ εξέδωσαν επίσης ξεχωριστές δηλώσεις εκφράζοντας τη λύπη τους.

Χιλιάδες σκοτώνονται κάθε χρόνο

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένα λεωφορείο που μετέφερε Πακιστανούς προσκυνητές αναποδογύρισε στο κεντρικό Ιράν, σκοτώνοντας 28 επιβάτες και τραυματίζοντας άλλους 23 ανθρώπους.

Οι επιβάτες ήταν Πακιστανοί προσκυνητές που κατευθύνονταν στο Ιράκ για τον εορτασμό του Arbaeen, ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της χρονιάς για τους σιίτες μουσουλμάνους παγκοσμίως.

Χιλιάδες σιίτες μουσουλμάνοι ταξιδεύουν στην ιερή πόλη του Ιράκ την Καρμπάλα για να τιμήσουν την περίσταση, σηματοδοτώντας το τέλος της ετήσιας περιόδου πένθους 40 ημερών μετά τον θάνατο του εγγονού του Προφήτη Μωάμεθ, Χουσεΐν, κεντρικής φιγούρας της αίρεσης του Ισλάμ.

Το λεωφορείο που ανατράπηκε έπιασε φωτιά μπροστά από ένα σημείο ελέγχου στην επαρχία Γιαζντ το βράδυ της Τρίτης, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Ιράν.

Τα πτώματα αυτών των θυμάτων μεταφέρθηκαν στο σπίτι με πακιστανικό στρατιωτικό αεροπλάνο το Σάββατο και θάφτηκαν στη νότια επαρχία Σιντ.

Τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν συχνά στο Πακιστάν λόγω ανεπαρκών υποδομών, κακοσυντηρημένων οχημάτων και αλόγιστης οδήγησης.

Κάθε χρόνο αναφέρονται κατά μέσο όρο 9.000 περιστατικά, που οδηγούν σε περισσότερους από 5.000 θανάτους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έξι χρόνια χωρίς τον Ζακ: No Zackie, no peace

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Το Διεθνές Απελευθερωτικό Μέτωπο καταγγέλει την Γαλλία για άγρια βία εναντίον ιθαγενών

Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από Σάββατο εώς Κυριακή πρωί λόγω εργασιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα