ΑΘΗΝΑ
09:30
|
22.09.2024
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η Jama'at Nusrat al-Islam wal-Muslimin, μια ένοπλη ομάδα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια ένοπλη ομάδα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, η Jama’at Nusrat al-Islam wal-Muslimin (JNIM), ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση που σκότωσε έως και 200 ανθρώπους και τραυμάτισε τουλάχιστον 140 στη Μπουρκίνα Φάσο.

Η επίθεση έλαβε χώρα το Σάββατο στην περιοχή Μπαρσαλογκό, περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια της στρατηγικής πόλης Κάγια, η οποία φιλοξενεί την μόνιμη δύναμη που προστατεύει την πρωτεύουσα, Ουαγκαντούγκου, όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, μαχητές άνοιξαν πυρ εναντίον αμάχων και στρατιωτών που έσκαβαν χαρακώματα για να προστατευτούν, καθώς ο στρατός εκτιμούσε πως αναμένονταν επίθεση στην περιοχή.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Al Jazeera, που βρίσκεται στη Μπουρκίνα Φάσο, οι εικόνες από το σημείο της επίθεσης είναι φρικιαστικές. «Βλέπουμε άνδρες, γυναίκες και παιδιά να κείτονται μέσα στα χαρακώματα που έσκαβαν οι ίδιοι και ουσιαστικά, έχουν μετατραπεί σε ομαδικούς τάφους», ανέφερε, προσθέτοντας ότι το νοσοκομείο της περιοχής κάλεσε γιατρούς, νοσηλευτές και άλλο ιατρικό προσωπικό από την Κάγια για να περιθάλψουν τους τραυματίες.

Αρκετοί στρατιώτες αγνοούνταν μετά την επίθεση, ενώ οι επιτιθέμενοι διέφυγαν παίρνοντας μαζί τους όπλα και ένα στρατιωτικό ασθενοφόρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λίβανος: Τουλάχιστον 45 νεκροί από τον βομβαρδισμό του Ισραήλ στην πρωτεύουσα

Ο Παπαϊωάννου, το «Ποντίκι», η προδομένη μεταπολίτευση και ο ιστορικός αναθεωρητισμός

Έξι χρόνια χωρίς τον Ζακ: No Zackie, no peace

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα