ΑΘΗΝΑ
01:44
|
20.09.2024
Ο Κρις Παβλόφσκι εκτιμά ότι η γαλλική κυβέρνηση ξεπέρασε ένα όριο με τις τελευταίες ενέργειές της σε βάρος του Πάβελ Ντούροφ.
Ο ιδρυτής, CEO και μεγαλύτερος μέτοχος της Rumble, Κρις Παβλόφκσι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Κρις Παβλόφσκι, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Rumble, μιας φιλικής προς τον ελεύθερο λόγο εναλλακτική στις mainstream πλατφόρμες όπως το YouTube, είπε ότι έφυγε από την Ευρώπη μετά την πρόσφατη σύλληψη του CEO της Telegram, Πάβελ Ντούροφ.

«Άργησα λίγο σε αυτό, αλλά για καλό λόγο – μόλις έφυγα με ασφάλεια από την Ευρώπη», ανακοίνωσε ο Παβλόφσκι μέσω ανάρτησης στο X την Κυριακή.

Ο Παβλόφσκι πρόσθεσε ότι οι γαλλικές αρχές είχαν δείξει την πρόθεσή τους να κινηθούν νομικά εναντίον του Rumble. Η πλατφόρμα, γνωστή για την ελευθερία λόγου της οποίας χαίρουν οι χρήστες της, εμπόδισε προηγουμένως την πρόσβαση των Γάλλων ως απάντηση σε αιτήματα να λογοκρίνουν ρωσικές πηγές ειδήσεων.

Ο Παβλόφσκι εκτιμά ότι η γαλλική κυβέρνηση ξεπέρασε ένα όριο με τις τελευταίες ενέργειές της σε βάρος του Ντούροφ, ο οποίος έχει κατηγορηθεί ότι δεν λογοκρίνει περιεχόμενο στην πλατφόρμα. Υποστήριξε ότι το Rumble θα χρησιμοποιούσε νομικά μέσα για να υπερασπιστεί το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, το οποίο θεωρούν παγκόσμιο ανθρώπινο δικαίωμα.

«Η πλατφόρμα Rumble δεν θα υποστηρίξει αυτή τη συμπεριφορά και θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για να αγωνιστεί για την ελευθερία της έκφρασης, ένα παγκόσμιο ανθρώπινο δικαίωμα. Αυτή τη στιγμή αγωνιζόμαστε στα δικαστήρια της Γαλλίας και ελπίζουμε στην άμεση αποφυλάκιση του Πάβελ Ντούροφ», δήλωσε ο Παβλόφσκι.

Το Σάββατο, ο Ντούροφ συνελήφθη στη Γαλλία με κατηγορίες που συνδέονται με τη φερόμενη μη συνεργασία της Telegram με τις αρχές επιβολής του νόμου. Οι γαλλικές αρχές κατηγόρησαν τη δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων ότι διευκολύνει παράνομες δραστηριότητες όπως διακίνηση ναρκωτικών, προώθηση της τρομοκρατίας και απάτη λόγω της έλλειψης ελέγχου του περιεχομένου. Ο Ντούροφ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών εάν καταδικαστεί για τις κατηγορίες.

Οι ρωσικές αρχές απάντησαν στην κράτηση του Ντούροφ, ζητώντας εξηγήσεις από τις γαλλικές αρχές. Ο ιδιοκτήτης του X, Έλον Μασκ, επέκρινε επίσης τη σύλληψη, λέγοντας ότι η ελευθερία του λόγου στην Ευρώπη δέχεται επίθεση.

Μετά τη σύλληψη του Ντούροφ, η Telegram εξέδωσε μια δήλωση αρνούμενη κατηγορηματικά οποιαδήποτε αδικοπραγία. Η εταιρεία υποστήριξε ότι οι πολιτικές ελέγχου του περιεχομένου της ευθυγραμμίζονται με τα πρότυπα του κλάδου και ότι ο Ντούροφ δεν είχε «τίποτα να κρύψει και ταξιδεύει συχνά στην Ευρώπη».

Η εταιρεία απέρριψε επίσης τους ισχυρισμούς ότι μια πλατφόρμα ή ο ιδιοκτήτης της θα μπορούσε να θεωρηθεί υπεύθυνος για την κακή χρήση αυτής της πλατφόρμας ως «παράλογους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα