ΑΘΗΝΑ
07:23
|
05.06.2026
Πρόκειται για τις έβδομες πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές μέσα σε τρία χρόνια.
Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αφού δεν μπόρεσε να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας, η Βουλγαρία θα διεξαγάγει τις έβδομες πρόωρες βουλευτικές εκλογές μέσα σε τρία χρόνια στις 27 Οκτωβρίου, με τον πρόεδρο Ρούμεν Ράντεφ να ανακοινώνει σήμερα 26 Αυγούστου ότι αύριο Τρίτη θα ορκιστεί προσωρινή κυβέρνηση με επικεφαλής τον Ντίμιταρ Γκλάβτσεφ, η οποία θα αναλάβει μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών, αναφέρει το Reuters.

Αύριο θα εκδώσω επίσης διάταγμα για πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές στις 27 Οκτωβρίου, είπε ο Ράντεφ.

Η Βουλγαρία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, αντιμετωπίζει μια συνεχή εναλλαγή κυβερνήσεων μετά τις διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς το 2020 που ανέτρεψαν τον κεντροδεξιό συνασπισμό υπό την ηγεσία του GERB.

Μετά την κατάρρευση του συνασπισμού μεταξύ του GERB και του μεταρρυθμιστικού κόμματος Συνεχίζουμε την Αλλαγή (PP) τον Μάρτιο, οι εκλογές της 8ης Ιουνίου στη Βουλγαρία ήταν ατελέσφορες, με τα φιλοευρωπαϊκά GERB και PP και τη μικρή κοινοβουλευτική ομάδα του ITN να αποτυγχάνουν να σχηματίσουν μια σταθερή κυβέρνηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο θυμός και το βάρος ενός άκαρδου κόσμου

Δεν βιάζονται οι Βρετανοί στις έρευνες των Άντριου και Μάντελσον για την εμπλοκή στο σκάνδαλο Έπσταϊν

Ανοικτή επιστολή Ζελένσκι στον Πούτιν- Ζητά συνάντηση, εκεχειρία και παζάρι για τερματισμό του πολέμου

Εννιακομματική βουλή βλέπει η δημοσκόπηση της Metron Analysis

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα