ΑΘΗΝΑ
23:43
|
19.09.2024
Ο όμηρος βρέθηκε από το στρατό σε τούνελ της νότιας Γάζας κοντά σε ένα χωριό.
Ο Φαρχάν αλ Κάντι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βάσει μυστικών πληροφοριών ο ισραηλινός στρατός απελευθέρωσε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι τον 52χρονο Βεδουίνο όμηρο Φαρχάν αλ Κάντι που κρατούνταν επί 326 όμηρος της Χαμάς στη Νότια Γάζα.

Ο Ισραηλινός όμηρος με συγγενείς του στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, ο 52χρονος είναι καλά στην υγεία του αλλά μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Ιατρικό Κέντρο Σορόκα της Μπερ Σεβά (που είναι η μεγαλύτερη πόλη στην έρημο Νεγκέβ) για να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, ανέφερε πως η διάσωση του ομήρου ήταν «γενναία και σύνθετη» και πραγματοποιήθηκε στη βάση «πληροφοριών ακριβείας».

Ισραηλινός στρατιώτης σε τούνελ της Νότιας Γάζας

Διασώθηκε από στρατιώτες της Μονάδας Yahalom και της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας Shin Bet σε τούνελ της Νότιας Γάζας.

Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου που έσπευσε να επωφεληθεί από την εξέλιξη για να την προβάλλει σαν «επιτυχία» της σκληρής γραμμής που ακολουθεί επί 10,5 μήνες κλιμακώνοντας καθημερινά τις συγκρούσεις και τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Διαβεβαίωσε δε πως θα συνεχίσει να κάνει «κάθε τι για να έρθουν στην πατρίδα οι όμηροι». Ισχυρίστηκε πως το προσπαθεί με δύο τρόπους: με διαπραγματεύσεις και με επιχειρήσεις διάσωσης. Τόνισε δε πως και οι δύο τρόποι «απαιτούν στο έδαφος στρατιωτική παρουσία και ατέλειωτη στρατιωτική πίεση στη Χαμάς».

Ενθουσιασμένος για την απελευθέρωση του 52χρονου ομήρου που είχα απαχθεί τον Οκτώβριο από τον χώρο στάθμευσης εργοστασίου σε κιμπούτζ του Νότιου Ισραήλ, εμφανίστηκε και ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ. Συνεχάρη τον στρατό, την Shin Bet και όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη είχαν αφεθεί ελεύθεροι κατόπιν συμφωνίας μεταξύ Χαμάς-Ισραήλ, 105 Ισραηλινοί όμηροι, ενώ λίγο νωρίτερα είχαν απελευθερωθεί τέσσερις άλλοι τέσσερις. Αλλοι οκτώ όμηροι διασώθηκαν τους τελευταίους μήνες σε επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Γάζα ενώ εντοπίστηκαν τα πτώματα άλλων 30 ομήρων, εκ των οποίων τρεις είχαν σκοτωθεί από πυρά του ισραηλινού στρατού επειδή θεωρήθηκαν πως ήταν Παλαιστίνιοι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα