ΑΘΗΝΑ
18:28
|
19.09.2024
Παλαιστινιακές οργανώσεις εξέδωσαν ανακοινώσεις μετά από την εκτεταμένη ισραηλινή επίθεση στη Δυτικής Όχθης.
Φοιτητές που υποστηρίζουν τη Χαμάς, τη Φατάχ και το DFLP, σε συζήτηση πριν από εκλογές Φοιτητικού Συλλόγου στη Ραμάλα στις 23 Μαΐου 2023
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι παρατάξεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης εξέδωσαν δηλώσεις ως απάντηση στην εκτεταμένη ισραηλινή επίθεση που εξαπέλυσαν οι ισραηλινές δυνάμεις το πρωί της Τετάρτης σε όλη τη βόρεια κατεχόμενη περιοχή της Δυτικής Όχθης της κατεχόμενης Παλαιστίνης, αναφέρει το Al Mayadeen.


Η Χαμάς καλεί σε κινητοποίηση της Δυτικής Όχθης για την υπεράσπιση της Παλαιστίνης

Στη δήλωσή της, η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι η επίθεση της ισραηλινής κατοχής κατά της Δυτικής Όχθης είναι «μια προσπάθεια υλοποίησης των σχεδίων της εξτρεμιστικής κυβέρνησης», τονίζοντας ότι, εκτός από τη συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα, η επιθετικότητα στη Δυτική Όχθη είναι φυσικό επακόλουθο της «ύποπτης διεθνούς σιωπής» για τις κατάφωρες παραβιάσεις όλων των διεθνών νόμων από το Ισραήλ.

Η Χαμάς κάλεσε για κλιμάκωση όλων των μορφών αντίστασης και για αντιμετώπιση της εισβολής της ισραηλινής κατοχής και των εποίκων της «σε κάθε μέρος της κατεχόμενης γης μας», προτρέποντας τον λαό, τους αγωνιστές της ελευθερίας και την εξεγερμένη νεολαία σε όλη τη Δυτική Όχθη να κινητοποιηθούν.

Επιπλέον, η Χαμάς προέτρεψε τις δυνάμεις ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής «να εκπληρώσουν τις ευθύνες τους, να αναγνωρίσουν τους κινδύνους που απειλούν την εθνική μας υπόθεση, να συμμετάσχουν στην ιερή μάχη του λαού μας και να συνεχίσουν τον δρόμο της Αντίστασης μέχρι να ηττηθεί η κατοχή και ο λαός μας να επιτύχει την ελευθερία και το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό του».

Επιπλέον, στη δήλωση, η Χαμάς τόνισε ότι η τρέχουσα εκστρατεία του ισραηλινού στρατού «αναπόφευκτα θα καμφθεί από τη σταθερότητα και το σθένος του λαού μας στις πόλεις, τις κωμοπόλεις και τους καταυλισμούς της Δυτικής Όχθης».


Κίνημα Μουτζαχεντίν: Η επίθεση στη Δυτική Όχθη μέρος του ανοιχτού πολέμου στην Παλαιστίνη

Το Κίνημα των Μουτζαχεντίν, από την πλευρά του, δήλωσε ότι «η επίθεση κατά της Δυτικής Όχθης ήταν μέρος του ανοιχτού πολέμου που πραγματοποιεί η κατοχική κυβέρνηση και ο ηγέτης της, Μπέντζαμιν Νετανιάχου».

Το κίνημα θεωρεί την αμερικανική κυβέρνηση «πλήρη υπεύθυνη για αυτή τη νέα βάναυση επίθεση εναντίον του λαού μας στη Δυτική Όχθη λόγω της χορηγίας και της υποστήριξής της στην τρομοκρατία και τα εγκλήματα της κατοχικής οντότητας».

Επιπλέον, το Κίνημα κάλεσε επίσης «τον καθένα που μπορεί να κρατήσει όπλα να τα σηκώσει ενάντια στην ισραηλινή επιθετικότητα» και επίσης προέτρεψε τις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας να συμμετάσχουν στην υπεράσπιση του παλαιστινιακού λαού στη Δυτική Όχθη.

PIJ: Η Επιχείρηση Τρόμος των Καταυλισμών θα επικρατήσει

Από τις πρώτες στιγμές της ευρείας κλίμακας επίθεσης της ισραηλινής κατοχής κατά της Δυτικής Όχθης, η Ταξιαρχία αλ Κουντς, η στρατιωτική πτέρυγα της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ (PIJ), ανακοίνωσε την έναρξη της Επιχείρησης Τρόμος των Καταυλισμών ως απάντηση στην επίθεση.

Η ανακοίνωση ήρθε ως απάντηση στην ανακοίνωση της ισραηλινής στρατιωτικής διοίκησης για την επιχείρηση της στη Δυτική Όχθη, την οποία ονόμασε «Καλοκαίρι των Καταυλισμών», με αναφορά στους προσφυγικούς καταυλισμούς στους οποίους εισβάλλει.


Επιτροπές Αντίστασης στην Παλαιστίνη: Η επιθετικότητα θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα

Με τη σειρά τους, οι Επιτροπές Αντίστασης στην Παλαιστίνη τόνισαν ότι τα εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής και η κλιμάκωση στη Δυτική Όχθη «θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα για τους Σιωνιστές».

Στην ανακοίνωσή τους, οι Επιτροπές επεσήμαναν ότι η επιβολή πολιορκιών γύρω από νοσοκομεία σε πολλές πόλεις της Δυτικής Όχθης αποτελεί επέκταση των εγκλημάτων της ισραηλινής κατοχής, που ξεκίνησαν στη Λωρίδα της Γάζας πριν από 11 μήνες.

Επιπλέον, οι Επιτροπές Αντίστασης κάλεσαν τον παλαιστινιακό λαό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, την Ιερουσαλήμ και τους Παλαιστίνιους στα κατεχόμενα εδάφη του ’48 να ξεσηκωθούν, να εξεγερθούν, να ενωθούν και να χτυπήσουν ενάντια στην ισραηλινή κατοχή ενόσω θρηνούν τους μάρτυρες που σκοτώθηκαν στη συνεχιζόμενη Ισραηλινή επιθετικότητα.


Κίνημα Φατάχ: Η επιθετικότητα θα αποτύχει

Με τη σειρά του, το Κίνημα Φατάχ είπε ότι η επίθεση της ισραηλινής κατοχής εναντίον της «Γάζας και της Δυτικής Όχθης δεν θα τρομοκρατήσει τον λαό μας ούτε θα διαλύσει τη θέλησή του για ελευθερία και ανεξαρτησία».

Η Φατάχ τόνισε περαιτέρω, στη δήλωσή της, ότι η τρέχουσα ισραηλινή επίθεση εναντίον των παλαιστινιακών πόλεων Τζενίν, Τουλκάρμ, Τούμπας και των καταυλισμών τους «θα αποτύχει να επιτύχει τους στόχους της να εκτοπίσει τον λαό μας».


Παλαιστινιακή Αρχή: Η κλιμάκωση της ισραηλινής κατοχής στη Δυτική Όχθη αποτελεί επέκταση του εξοντωτικού πολέμου

Με τη σειρά της, η προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής δήλωσε ότι η επιθετικότητα της ισραηλινής κατοχής «έρχεται ως συνέχεια του εκτεταμένου πολέμου εναντίον του λαού μας, της γης μας και των ιερών τόπων μας».

Ο Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα, εκπρόσωπος της παλαιστινιακής προεδρίας, είπε ότι αυτή η «πολιτική κλιμάκωσης, καταστροφής πόλεων, δολοφονίας πολιτών, συλλήψεων και εποικισμού δεν θα φέρει ασφάλεια και σταθερότητα σε κανέναν και όλοι θα πληρώσουν το τίμημα για αυτές τις ισραηλινές ανοησίες».

Ο Αμπού Ρουντέινα κάλεσε στη συνέχεια τις ΗΠΑ να «επέμβουν αμέσως και να αναγκάσουν τις κατοχικές αρχές να σταματήσουν τον εκτεταμένο πόλεμό τους», καλώντας τον κόσμο να «λάβει άμεση και επείγουσα δράση για να σταματήσει αυτή την «εξτρεμιστική κυβέρνηση που αποτελεί απειλή για τη σταθερότητα της περιοχής και ολόκληρο τον κόσμο».

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η κλιμάκωση από την κατοχή στη Δυτική Όχθη είναι μια επέκταση της εκστρατείας γενοκτονίας και εκτοπισμού, με στόχο την υπονόμευση της ανθεκτικότητας των Παλαιστινίων στη γη τους.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσπευση των εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Πολάκης

Νεκροί δύο Ισραηλινοί στρατιώτες και εννιά τραυματίες από επιθέσεις της Χεζμπολάχ

Το σχολείο Ius Scholae και τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης Μελόνι

Διάγγελμα Νασράλα μετά το διπλό κύμα εκρήξεων στον Λίβανο (live)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα