ΑΘΗΝΑ
18:14
|
19.09.2024
Πρόκειται για έναν Ισραηλινό στρατιώτη που είχε σκοτωθεί κατά την επίθεση της Χαμάς στο Νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.
Ισραηλινός στρατιώτης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πτώμα ενός ομήρου νεκρού στρατιώτη στη Νότια Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε απόψε πως εντόπισε το βράδυ της Τρίτης και επέστρεψε σήμερα στο Ισραήλ ο στρατός.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για έναν Ισραηλινό στρατιώτη που είχε σκοτωθεί κατά την επίθεση της Χαμάς στο Νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Το όνομά του δεν έγινε γνωστό μετά από αίτημα της οικογένειάς του.

Στρατιωτικές πηγές που επικαλείται η ισραηλινή εφημερίδα The Times of Israel αναφέρουν πως το πτώμα δεν βρέθηκε σε τούνελ, ούτε είχε σχέση η σχετική επιχείρηση με την επιχείρηση διάσωσης που οδήγησε χτες, Τρίτη, στην απελευθέρωση του 52χρονου Ισραηλινού Βεδουΐνου Φαρχάν αλ Κάντι.

Πληροφορίες του ισραηλινού στρατού αναφέρουν πως από τους 251 ομήρους της Χαμάς, 107 παραμένουν στη Γάζα. Ανάμεσά τους είναι και τα πτώματα 33 Ισραηλινών των οποίων ο θάνατος έχει επιβεβαιωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Επιπλέον, η Χαμάς διατηρεί τα λείψανα άλλων δύο Ισραηλινών πολιτών , που είχαν εισέλθει στη Λωρίδα της Γάζας το 2014 και το 2015, και άλλων δύο στρατιωτών που είχαν σκοτωθεί σε συγκρούσεις πριν 10 χρόνια.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου συνεχάρη τον στρατό που κατάφερε να πάρει τα πτώματα των πεσόντων και διαβεβαίωσε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιστρέψουν πίσω «είτε ζωντανοί, είτε πεσόντες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκροί δύο Ισραηλινοί στρατιώτες και εννιά τραυματίες από επιθέσεις της Χεζμπολάχ

Το σχολείο Ius Scholae και τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης Μελόνι

Διάγγελμα Νασράλα μετά το διπλό κύμα εκρήξεων στον Λίβανο (live)

Σερ Τζαμπατζής ο Κιρ Στάρμερ, λένε στη Βρετανία, μετά τα ακριβά δώρα ενόψει λιτότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα