ΑΘΗΝΑ
21:59
|
19.09.2024
Θα τεθεί υπό επίσημη έρευνα και του απαγορεύεται να εγκαταλείψει το γαλλικό έδαφος.
Καταβολή εγγύησης ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, για τον ιδρυτή του Telegram
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μετά από τέσσερις ημέρες κράτησης από τη γαλλική αστυνομία, αφέθηκε το βράδυ της Τετάρτης, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Ο 39χρονος δισεκατομμυριούχος Πάβελ Ντούροφ θα τεθεί υπό επίσημη έρευνα και του απαγορεύεται να εγκαταλείψει το γαλλικό έδαφος, δήλωσαν οι εισαγγελείς του Παρισιού που του απέδωσαν προκαταρκτικές κατηγορίες, επειδή «επέτρεψε φερόμενη εγκληματική δραστηριότητα», ενώ του επέβαλαν και καταβολή εγγύησης ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι ισχυρισμοί εναντίον του γεννημένου στη Ρωσία Durov, ο οποίος είναι και Γάλλος πολίτης, περιλαμβάνουν ότι η πλατφόρμα του χρησιμοποιείται για διακίνηση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και διακίνηση ναρκωτικών και ότι η Telegram αρνήθηκε να μοιραστεί πληροφορίες ή έγγραφα με τις Αρχές, όπως απαιτείται από το νόμο.

Μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν τον Ντούροφ είναι ο μεγιστάνας της τεχνολογίας και διευθύνων σύμβουλος της X, Ίλον Μασκ, ο οποίος έχει δημοσιεύσει σχόλια με το hashtag #FreePavel.

Μετά την απαγγελία κατηγοριών, ο Μασκ δημοσίευσε φωτογραφία μιας κάμερας παρακολούθησης σε τοίχο που φέρει το μότο της Γαλλίας, «ελευθερία, ισότητα, αδελφότητα».

Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα της μετά τη σύλληψη του Ντούροφ, η Telegram ανέφερε ότι συμμορφώνεται με τους νόμους της Ε.Ε. «Είναι παράλογο να ισχυριζόμαστε ότι μια πλατφόρμα ή ο κάτοχός της είναι υπεύθυνοι για την κατάχρηση αυτής της πλατφόρμας», ανέφερε η ανάρτηση του Telegram. «Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως χρησιμοποιούν το Telegram ως μέσο επικοινωνίας και ως πηγή ζωτικής σημασίας πληροφοριών. Αναμένουμε άμεση επίλυση αυτής της κατάσταση».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ νωρίτερα, τόνισε πως ελπίζει ότι ο Ντούροφ «θα έχει όλες τις απαραίτητες ευκαιρίες για τη νομική του υπεράσπιση» και πρόσθεσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να παράσχει όλη την απαραίτητη βοήθεια και υποστήριξη στον διευθύνοντα σύμβουλο της Telegram ως Ρώσο πολίτη. «Αλλά η κατάσταση περιπλέκεται από το γεγονός ότι είναι επίσης πολίτης της Γαλλίας», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα