ΑΘΗΝΑ
20:32
|
20.09.2024
Ο Πάβελ Ποπόφ φέρεται να εξασφάλισε δωρεάν οικοδομικά υλικά και εργασίες για την προσωπική του περιουσία στη Μόσχα.
Ο πρώην υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας Πάβελ Ποπόφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας Πάβελ Ποπόφ τέθηκε υπό κράτηση και ερευνάται για φερόμενη εκμετάλλευση της θέσης του για ίδιον όφελος, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή.

Οι κατηγορίες επικεντρώνονται στις δραστηριότητες του Ποπόφ μεταξύ 2021 και 2024 και στον ρόλο που έπαιξε στην ανάπτυξη του τεράστιου στρατιωτικού θεματικού πάρκου Patriot έξω από τη ρωσική πρωτεύουσα. Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, τον καθαίρεσε από τη θέση του στο υπουργείο Άμυνας στα μέσα Ιουνίου.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι ο Ποπόφ πίεσε εργολάβους που ανέλαβαν έργα στο κρατικό κέντρο ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης για να παρέχουν δωρεάν οικοδομικά υλικά και υπηρεσίες για την προσωπική του περιουσία στην περιοχή της Μόσχας. Ορισμένα από τα αυτά χρεώθηκαν μάλιστα στην κυβέρνηση αντί να ζημιώσουν τις ίδιες τις εταιρείες, ανέφερε η δήλωση.

Η υπεξαίρεση φέρεται να διευθύνθηκε από τον Ποπόφ σε συνωμοσία με τον Βιάτσεσλαφ Αχμέντοφ, πρώην διευθυντή του τεράστιου θεματικού πάρκου που άνοιξε το 2015, και τον Βλαντίμιρτ Σεστέροφ, έναν άλλο ανώτερο στρατιωτικό αξιωματούχο που εμπλέκεται και ερευνάται. Και οι δύο συνελήφθησαν νωρίτερα αυτό το μήνα και κατηγορούνται για υπεξαίρεση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναστάτωση σε πτήση της Scandinavian Airlines: Ποντίκι πετάχτηκε μέσα από γεύμα επιβάτη

Πρόεδρος ψητοπωλών Αττικής: Το τυλιχτό σουβλάκι θα αγγίξει τα 5 ευρώ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Κίνα: Ζωολογικός κήπος έβαφε σκύλους στα χρώματα των πάντα για να προσελκύσει επισκέπτες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα