ΑΘΗΝΑ
11:57
|
20.09.2024
Η δήλωση του Πάπα ήρθε μετά το βίαιο συμβάν κατά το οποίο ταχύπλοο της ισπανικής ακτοφυλακής «καβάλησε» βάρκα στην οποία επέβαιναν μετανάστες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πάπας Φραγκίσκος κατήγγειλε έντονα τη κακή μεταχείριση των μεταναστών που διασχίζουν τη Μεσόγειο Θάλασσα για να εισέλθουν στην Ευρώπη, λέγοντας ότι είναι «βαριά αμαρτία» να μην προσφέρεται βοήθεια σε πλοία μεταναστών, αναφέρει το Reuters.

«Υπάρχουν εκείνοι που εργάζονται συστηματικά και με κάθε μέσο για να απωθήσουν τους μετανάστες», είπε ο ποντίφικας κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου γενικού ακροατηρίου του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Και αυτό, όταν γίνεται συνειδητά και με υπαιτιότητα, είναι βαρύ αμάρτημα», είπε, επισημαίνοντας και τη φράση από τη Βίβλο πως «Δεν πρέπει να αδικήσεις ούτε να καταπιέσεις έναν ξένο».

Η δήλωση έρχεται μετά από τη σφοδρή κριτική που υπέστησαν οι ισπανικές αρχές μετά την εμφάνιση βίντεο που δείχνει ένα σκάφος τους να πιέζει για να απωθήσει μια βάρκα με μετανάστες που ταξίδευε από το Μαρόκο. Μετά από επικίνδυνες μανούβρες το ταχύπλοο της ακτοφυλακής καταλήγει να «καβαλά» και να περνά πάνω από εκείνο στο οποίο μετέβαιναν οι μετανάστες.

Αισίως, από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς.

Ο Πάπας πρόσθεσε ότι «ο Θεός είναι εκεί με [τους μετανάστες]» και «υποφέρει μαζί τους» καθώς αναζητούν ένα μονοπάτι προς τη σωτηρία.

Ο ποντίφικας υποστήριξε ότι τα κράτη δε θα βοηθήσουν τους ανθρώπους οχυρώνοντας τα σύνορα, αλλά μόνο «επεκτείνοντας ασφαλείς και τακτικές διαδρομές για τους μετανάστες» και διευκολύνοντας το να παράσχεται καταφύγιο για όσους διαφεύγουν από διάφορες καταστροφές μέσω μιας «παγκόσμιας διακυβέρνησης της μετανάστευσης βασισμένη στη δικαιοσύνη, την αδελφότητα και την αλληλεγγύη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σερίφης πυροβόλησε θανάσιμα δικαστή στο Κεντάκι

Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Αττική δεν είναι θωρακισμένη» ενόψει του χειμώνα

Πιερρακάκης: Επιμονή στη «λύση» συγχωνεύσεις τμημάτων-Ικανοποίηση… για τις αποβολές λόγω κινητών

Βόλος: Αναβλήθηκε η δίκη των αστυνομικών για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα