ΑΘΗΝΑ
15:33
|
29.09.2024
Η Τουρκία θα εκτελέσει το έργο του αντιαεροπορικού συστήματος «Steel Dome», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας το Σάββατο.
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιεί συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον DC, Ηνωμένες Πολιτείες στις 11 Ιουλίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τουρκία θα εκτελέσει το έργο του αντιαεροπορικού συστήματος «Steel Dome», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας το Σάββατο, αναφέρει το Anadolu.

«Ας ελπίσουμε ότι θα πραγματοποιήσουμε το έργο μας “Steel Dome” με όλα τα στοιχεία του. Εάν το (Ισραήλ) έχει το σιδερένιο θόλο, θα έχουμε επίσης το χαλύβδινο θόλο», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην εναρκτήρια ομιλία και την τελετή παράδοσης σημαίας του Air War College.

«Ο χάλυβας θα εξασφαλίσει ότι τα στρώματα μας συστήματα αεροπορικής άμυνας και όλοι οι αισθητήρες και τα όπλα μας λειτουργούν ολοκληρωτικά μεταξύ τους», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν υπογράμμισε την αυξανόμενη προβολή της Τουρκίας στην τεχνολογία μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων.

«Η ορμή που έχουμε κερδίσει σε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα παρακολουθείται με φθόνο όχι μόνο από τα φιλικά και αδελφικά μας έθνη, αλλά και σε όλο τον κόσμο», δήλωσε.

Με την ανάθεση των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων Kizilelma και Anka-3, των οποίων οι δοκιμές είναι σε εξέλιξη, η Τουρκία θα είναι παίκτης σε ένα «νέο πρωτάθλημα» στον τομέα αυτό, πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Ο τουρκικός πρόεδρος επανέλαβε επίσης τη δέσμευση της Τουρκίας να ενισχύσει τις στρατιωτικές της ικανότητες, λέγοντας: «Εργαζόμαστε για την κατασκευή, ανάπτυξη ή προμήθεια ό, τι απαιτεί η Πολεμική Αεροπορία μας από πυραύλους έως συστήματα αεροπορικής άμυνας».

«Η Πολεμική Αεροπορία μας αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες για την εξάλειψη των απειλών για την ασφάλεια της χώρας μας, ειδικά για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», δήλωσε.

Μιλώντας για τη συνεχιζόμενη επιχείρηση Claw-Lock, που ξεκίνησε το 2022 για να στοχεύσει τα κρησφύγετα των μαχητών του PKK στο βόρειο Ιράκ, ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα εξασφαλίσουν ότι οι αυτονομιστές δεν αποτελούν πλέον πηγή απειλής για το «έθνος και τους ιρακινούς αδελφούς μας».

Ο Ερντογάν είπε ότι ορισμένοι σύμμαχοι, αντί να υποστηρίξουν την Τουρκία, δεν «δίστασαν να υποστηρίξουν ανοιχτά τη συριακή επέκταση του PKK και να καλωσορίσουν τους ηγέτες της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης με κόκκινα χαλιά».

«Βασιζόμαστε αποκλειστικά στη δική μας δύναμη και τις δικές μας δυνατότητες», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν επαίνεσε επίσης τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις για την υπέρβαση των προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένου του 2016 που νίκησε το πραξικόπημα που ενορχηστρώθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση Fethullah (FETO).

«Όχι μόνο ξεριζώσαμε τη προδοτική συμμορία FETO που μεγάλωσε σαν κακοήθης όγκος για σχεδόν 40 χρόνια, αλλά ενισχύσαμε επίσης τον στρατό μας σε κάθε τομέα», δήλωσε.

Ο Πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία είναι αλληλεγγύη με τους «φίλους και αδελφούς της όπου χρειάζεται».

Η Άγκυρα υποστήριξε τους συμμάχους της στη Λιβύη, τη Σομαλία και το Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ο Πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι κανένας στρατός στον κόσμο, εκτός από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, δεν θα μπορούσε να επιτύχει τέτοια επιτυχία πέρα ​​από τα σύνορά του σε «πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσσελάκης: Δεν ήλθε το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ

Το επικαιροποιημένο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας επισημοποιείται

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Χεζμπολάχ Ναμπίλ Καούκ

Η Αυστρία ψηφίζει σε αμφίρροπες εκλογές με την ακροδεξιά να διεκδικεί ιστορική νίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα