ΑΘΗΝΑ
18:26
|
27.04.2024
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετέβησαν στην Αρμενία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού μετέβη στην Αρμενία όπου θα έχει σειρά συναντήσεων, ξεκινώντας με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, ενώ λίγο αργότερα έφτασε και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Οι επισκέψεις αυτές γίνονται μετά τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία άρχισε στις 10 Νοεμβρίου, με την Ρωσία να έχει δεσμευτεί να αναπτύξει ειρηνευτικές δυνάμεις στην περιοχή για την επιβολή της κατάπαυσης του πυρός.

«Φτάσαμε με συγκεκριμένη αποστολή. Γνωρίζετε ότι μετά την υπογραφή της τριμερούς δήλωσης αναπτύξαμε ειρηνευτικό σώμα. Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών καλύψαμε σχεδόν όλη την περιοχή του Καραμπάχ. 23 σημεία στήθηκαν. Ελέγχουμε τον δρόμο για τη Στεπάνακερτ. Διασφαλίζουμε την επιστροφή των προσφύγων. Πλέον, η ειρηνική ζωή εγκαθιδρύεται. Από την πλευρά μας, ο κύριος στόχος είναι να εμποδίσουμε την αιματοχυσία. Αυτή είναι η αποστολή που μας έχει δώσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν» δήλωσε ο Σοϊγκού.

«Ελπίζουμε ότι αυτή την περίοδο θα μπορέσουμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με τη Ρωσία όχι μόνο στον τομέα της ασφάλειας αλλά και στον τομέα της στρατιωτικής συνεργασίας» δήλωσε από την πλευρά του ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν, ευχαριστώντας τις ρωσικές αρχές για τη στήριξη στον πρόσφατο πόλεμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα