ΑΘΗΝΑ
08:40
|
20.09.2024
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Δύση θέλει να αποφύγει την αλήθεια και τα «άβολα» γεγονότα.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο πλουραλισμός και το άνοιγμα στον χώρο της πληροφόρησης είναι ζωτικής σημασίας»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχεδόν όλες οι δυτικές χώρες έχουν εξαπολύσει μια εκστρατεία παρενόχλησης των Ρώσων δημοσιογράφων προκειμένου να αποφύγουν την αλήθεια και τα άβολα γεγονότα, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξή του στην μογγολική εφημερίδα Onoodor.

«Σχεδόν όλες οι δυτικές χώρες, όπου οι δημοσιογράφοι μας προσπαθούν να εργαστούν, τους δημιουργούν εμπόδια, απαγορεύοντας τα ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια και λογοκρίνοντας άμεσα τα μέσα ενημέρωσης και τους διαδικτυακούς μας πόρους», είπε προσθέτοντας ότι «αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις δημοκρατικές αρχές της ελευθερίας του λόγου και της ελεύθερης ροής πληροφοριών».

«Όλα τα ΜΜΕ μας που δραστηριοποιούνται σε άλλες χώρες προσπαθούν να μεταφέρουν και να εξηγούν την άποψη της Ρωσίας για τα τρέχοντα ζητήματα, με σεβασμό στους κανόνες δεοντολογίας και την εθνική νομοθεσία κάθε χώρας», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Όμως, «η Δύση, που ισχυρίζεται ότι αποτελεί μοντέλο ελευθερίας, επιλέγει να κρυφτεί από τα άβολα γεγονότα και την αλήθεια, ξεκινώντας μια κατάφωρη εκστρατεία εκφοβισμού εναντίον Ρώσων δημοσιογράφων και χαρακτηρίζοντάς τους αδιακρίτως ως “προπαγανδιστές του Κρεμλίνου”», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι «στη Ρωσία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ελεύθερα», όπως επιβάλει το σύνταγμα της χώρας.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο πλουραλισμός και το άνοιγμα στον χώρο της πληροφόρησης είναι ζωτικής σημασίας», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας για την κατάσταση των ΜΜΕ στη Ρωσία. «Οι Αρχές μας συνεργάζονται εποικοδομητικά με τηλεοπτικά κανάλια, πρακτορεία ειδήσεων, εφημερίδες, διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης και άλλα μέσα, ανεξάρτητα από τη συντακτική τους πολιτική». τόνισε.

«Το μόνο πράγμα που καλούνται να κάνουν είναι να συμμορφωθούν με τους ρωσικούς νόμους. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν ξένοι δημοσιογράφοι που είναι διαπιστευμένοι στη Ρωσία», πρόσθεσε καταλήγοντας, κάνοντας λόγο για μια απαραίτητη «ισορροπία μεταξύ της ελευθερίας του Τύπου και της διασφάλισης της εθνικής ασφάλειας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρακολουθούν τους χρήστες, επιβεβαιώνει η εποπτική αρχή των ΗΠΑ

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Ο χρόνος τελείωσε-Πάρτε πίσω τις λαμαρίνες

«Βασιλική» γαμήλια πρόκληση των Γλύξμπουργκ στο Βυζαντινό Μουσείο

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα