ΑΘΗΝΑ
21:57
|
19.09.2024
Η έρευνα με αφορμή τη διάδοση deepfake πορνογραφίας έρχεται μια εβδομάδα μετά τη σύλληψη του ιδρυτή της Telegram, Πάβελ Ντούροφ, στη Γαλλία.
«Όπως έκανε η Γαλλία, η Μητροπολιτική Αστυνομική Υπηρεσία της Σεούλ ξεκίνησε μια εσωτερική έρευνα για την εταιρική οντότητα της Telegram», είπε ο Γου Γιονγκ-σου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία της Νότιας Κορέας ερευνά την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram σε σχέση με διαδικτυακά σεξουαλικά εγκλήματα. Η χώρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις τεχνητές (deepfake) πορνογραφικές απεικονίσεις νεαρών γυναικών, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της αστυνομίας που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap.

Την περασμένη εβδομάδα, η τοπική αστυνομία έλαβε 88 αναφορές για ψεύτικο πορνό, είπε στα μέσα ενημέρωσης ο επικεφαλής του Εθνικού Γραφείου Ερευνών, Γου Γιονγκ-σου, προσθέτοντας ότι 24 ύποπτοι είχαν εντοπιστεί σε σχέση με τις καταγγελίες.

Η έρευνα έρχεται μια εβδομάδα μετά τη σύλληψη του CEO και ιδρυτή της Telegram, Πάβελ Ντούροφ, στη Γαλλία.

«Όπως έκανε η Γαλλία, η Μητροπολιτική Αστυνομική Υπηρεσία της Σεούλ ξεκίνησε μια εσωτερική έρευνα για την εταιρική οντότητα της Telegram», είπε ο Γου, προσθέτοντας ότι η έρευνα θα εξετάσει προσεκτικά εάν υποκινούσε τη διανομή σεξουαλικού deepfake περιεχομένου.

Είπε ότι η διοίκηση της πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων «δεν παρέχει εύκολα δεδομένα έρευνας, όπως πληροφορίες λογαριασμών» στις κρατικές αρχές, «συμπεριλαμβανομένων εκείνων στις ΗΠΑ».

Η αστυνομία της Νότιας Κορέας σχεδιάζει να συνεργαστεί με τις γαλλικές ανακριτικές αρχές και τους διεθνείς οργανισμούς στο πλαίσιο της έρευνάς της για το Telegram.

Οκτώ προγράμματα που δημιουργούν deepfake πορνογραφία που διαδίδεται μέσω Telegram βρίσκονται υπό έλεγχο ως μέρος της έρευνας, καθώς και ομαδικά chat rooms μέσω των οποίων γίνεται η διάδοση τέτοιου περιεχομένου.

Ο Ντούροφ συνελήφθη το περασμένο Σάββατο λίγο μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Paris-Le Bourget και έκτοτε κατηγορήθηκε για πολλαπλά αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της συνέργειας στη «διαχείριση διαδικτυακής πλατφόρμας» που χρησιμοποιείται από εγκληματικές συμμορίες για τη διεξαγωγή παράνομων δραστηριοτήτων και της άρνησης συνεργασίας με τις ανακριτικές αρχές.

Ο επιχειρηματίας τεχνολογίας, ο οποίος είναι πολίτης της Ρωσίας, της Γαλλίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Άγιου Χριστόφορου και Νέβις, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 5 εκατομμυρίων ευρώ την Τετάρτη και δόθηκε εντολή να παραμείνει στη Γαλλία μέχρι να ολοκληρωθεί η υπόθεση εναντίον του.

Η Telegram επέμεινε ότι η εταιρεία συμμορφώνεται με τους νόμους της ΕΕ και ότι οι πολιτικές της για τον έλεγχο του περιεχομένου είναι «εντός των προτύπων του κλάδου», προσθέτοντας ότι το να κατηγορείς μια πλατφόρμα ή τον ιδιοκτήτη της για κατάχρηση αυτής της πλατφόρμας είναι «παράλογο».

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα