ΑΘΗΝΑ
20:35
|
20.09.2024
Ο ισραηλινός στρατός τραυμάτισε, πυροβολώντας εν ψυχρώ, Παλαιστίνιους δημοσιογράφους που κάλυπταν την εισβολή στο Καφρ Νταν.
Τοιχογραφία της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου του Al Jazeera, Σιρίν Αμπού Άκλα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την καταδίκη της νέας επίθεσης του ισραηλινού στρατού σε τουλάχιστον τρεις φωτορεπόρτερ του παλαιστινιακού πρακτορείου ειδήσεων WAFA και τη συνεχιζόμενη άδικη κράτηση της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου Ράσα Χιρζάλαχ, στην κατεχόμενη Βόρεια Δυτική Όχθη καταδίκασε σήμερα η Παλαιστινιακή Ένωση Δημοσιογράφων.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως έγινε άμεση στοχοποίηση των τριών ρεπόρτερ Άιμαν αλ Νουμπάνι, Μοχάμεντ Μανσούρ και Μοχάμεντ Αμπού Ζεΐντ,  που κάλυπταν σήμερα την εισβολή του στρατού σε περιοχές της Βόρειας Δυτικής Όχθης, τις ένοπλες επιθέσεις, τις συλλήψεις και την κακοποίηση αμάχων.

Οι δημοσιογράφοι Άιμαν αλ Νουμπάνι και Μοχάμεντ Μανσούρ δέχθηκαν την επίθεση ενώ κάλυπτα την εισβολή του στρατού στο χωριό Καφρ Νταν δυτικά της Τζενίν τραυματίζοντάς τους. Χτες, Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, ο φωτορεπόρτερ Αμπού Ζεΐντ είχε δεχθεί επίθεση και χτυπήθηκε άσχημα από Ισραηλινούς στρατιώτες.

Επισημαίνουν επίσης πως τίποτε από αυτά δεν πρόκειται να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους στα Μέσα Ενημέρωσης και πως θα συνεχίσουν να ενημερώσουν τους πολίτες εκθέτοντας τις πρακτικές και τα εγκλήματα των κατοχικών δυνάμεων.

Η Παλαιστινιακή Ένωση Δημοσιογράφων καλεί επίσης την  Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοσιογράφων να προστατέψει τους εργαζόμενους στα Μέσα Ενημέρωσης υπό το φως των δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζουν στις κατεχόμενες περιοχές ώστε να επιτελέσουν το καθήκον και το έργο της ενημέρωσης.

Από την αρχή του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου 2023, ο ισραηλινός στρατός έχει σκοτώσει 11 δημοσιογράφους και εργαζόμενους στον Τύπο και έχει συλλάβει 47 άλλους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Ακρίτα: Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα