ΑΘΗΝΑ
23:10
|
19.09.2024
Ο Τραμπ είπε πως εάν εκλεγεί θα προχωρήσει στη συγκρότηση «Επιτροπής Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας» υπό τον Ίλον Μασκ.
Ντόναλντ Τραμπ και Ίλον Μασκ σε παλιότερη συνάντηση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θετικός στην πρόταση του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Ίλον Μασκ για τη συγκρότηση μιας «Επιτροπής Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ εμφανίστηκε απόψε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές του Νοέμβρη, Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας απόψε σε κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων στη Νέα Υόρκη (The Economic Club of New York) έριξε το μεγαλύτερο βάρος στην δημιουργία μίας τέτοιας επιτροπής τονίζοντας πως σκοπεύει να θέσει επικεφαλής της τον δισεκατομμυριούχο Ίλον Μασκ των εταιριών Tesla,SpaceX,X, Starlink, Neurolink κ.α.

Όπως εξήγησε, η επιτροπή αυτή θα έχει στόχο τη διενέργεια ενός «πλήρους, οικονομικού ελέγχου και αποδοτικότητας» της κυβέρνησης και θα κάνει συστάσεις για τη δραστική μεταρρύθμισή της.

Στην αποψινή εκδήλωση στη Νέα Υόρκη παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Στιβ Μνούτσιν, ο οποίος ήταν υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ επί προεδρίας Τραμπ και τώρα ηγείται της εταιρείας ιδιωτικών επιχειρηματικών κεφαλαίων Liberty Strategic Capital και ο διευθύνων σύμβουλος του Cantor Fitzgerald, Howard Lutnick, ο οποίος υπηρετεί ως συμπρόεδρος της μεταβατικής ομάδας του Τραμπ.

Η ιδέα για τη συγκρότηση μίας τέτοιας επιτροπής είχε γίνει δημόσια γνωστή για πρώτη φορά στη διάρκεια μιας συνέντευξης που έδωσε ο Τραμπ στον Μασκ στην πλατφόρμα Χ στις 13 Αυγούστου. Τότε, ο Τραμπ είπε ότι θα «του άρεσε πολύ» η ιδέα μιας επιτροπής κυβερνητικής αποτελεσματικότητας, αποφεύγοντας τότε να δεσμευτεί πως θα προχωρήσει στη συγκρότησή της σε περίπτωση εκλογής του.

Στο θέμα αναφέρθηκε ξανά δημοσίως ο Ί. Μασκ σε ένα podcast της 19ης Αυγούστου τονίζοντας πως είχε συνομιλίες με τον πρώην Πρόεδρο για το θέμα και ότι θα ενδιαφερόταν να υπηρετήσει στο συγκεκριμένο σώμα.

Απόψε ο Μασκ επανέλαβε ότι είναι ανοιχτός στο να υπηρετήσει αμισθί και δίχως επίσημο τίτλο ή αναγνώριση μία τέτοια επιτροπή γράφοντας στην πλατφόρμα Χ:

«Ανυπομονώ να υπηρετήσω την Αμερική εάν παρουσιαστεί μια τέτοια ευκαιρία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα