ΑΘΗΝΑ
01:41
|
22.09.2024
Η Κίνα εκτόξευσε νωρίς το πρωί της Παρασκευής έναν πύραυλο-φορέα Long March-6 που μετέφερε 10 εμπορικούς δορυφόρους.
Long March-6
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα εκτόξευσε νωρίς το πρωί της Παρασκευής έναν πύραυλο-φορέα Long March-6 που μετέφερε 10 εμπορικούς δορυφόρους για την Geespace, τη διαστημική θυγατρική του κινεζικού γίγαντα της αυτοκινητοβιομηχανίας Geely.

Η εκτόξευση από το Κέντρο Δορυφορικής Εκτόξευσης Ταϊγιουάν στην επαρχία Σανξί της βόρειας Κίνας στις 2.30 π.μ. ώρα Πεκίνου σηματοδότησε την 534η αποστολή για τη σειρά πυραύλων-φορέων Long March, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Οι δορυφόροι, μέρος του Geely Future Mobility Constellation, μπήκαν στις καθορισμένες τροχιές τους, επεκτείνοντας το δίκτυο σε 30 δορυφόρους, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η ανάπτυξη παρέχει 24/7 κάλυψη επικοινωνίας στο 90% του κόσμου, καθιστώντας την Geespace την πρώτη κινεζική εμπορική αεροδιαστημική εταιρεία που προσφέρει παγκόσμιες δορυφορικές υπηρεσίες επικοινωνίας σε χαμηλή γήινη τροχιά, πρόσθεσε.

Το έργο, που ξεκίνησε το 2019, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο με τρεις επιτυχείς εκτοξεύσεις το 2022 και το 2024.

Το Long March-6, επίσης γνωστό ως Chang Zheng-6, είναι ένα όχημα εκτόξευσης μικρής ανύψωσης σχεδιασμένο για δορυφόρους κάτω των 1.000 κιλών, συγκρίσιμο με το Vega του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και τα ρωσικά οχήματα εκτόξευσης Angara-1.

Η εκτόξευση γίνεται εν μέσω πρόσφατων ισχυρισμών της Αμερικανικής Διαστημικής Διοίκησης για συντρίμμια από προηγούμενο πύραυλο Long March που εντοπίστηκαν σε χαμηλή γήινη τροχιά.

Το έργο στοχεύει να ολοκληρώσει την πρώτη φάση του έως το 2025, εξασφαλίζοντας παγκόσμια κάλυψη για υπηρεσίες συνδεσιμότητας οχήματος προς τα πάντα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Telegram επίσημα ξεκινά να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές

Κίνα: Εκτόξευση έξι νέων δορυφόρων στο Διάστημα

Ρωσία: Ασφαλής αποσύνθεση τοξικών αποβλήτων με χρήση…λάμπας

Ρωσία: Νέα προηγμένη μέθοδος διάγνωσης της επιληψίας σε ασθενείς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα