ΑΘΗΝΑ
09:05
|
20.09.2024
Το συμβάν δεν είναι μεμονωμένο λέει η καταγγέλλουσα «Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση ΥΠΑ». Βολές κατά των επιχειρήσεων που διαχειρίζονται τα αεροδρόμια: «Τα επόμενα Τέμπη είναι εδώ».
Χωρίς ραντάρ για πάνω από 30 λεπτά στις 22 Αυγούστου το αεροδρόμιο της Ρόδου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταγγελία της «Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης ΥΠΑ» αναφέρει ότι την Πέμπτη 22/08/2024, κατά τη διάρκεια περιόδου αυξημένης αεροπορικής κίνησης, περίπου στις 21:00 και για πάνω από μισή ώρα, το αεροδρόμιο της Ρόδου δεν είχε εικόνα από το ραντάρ, με συνέπεια ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας να γίνεται στα τυφλά. Η καταγγελία, όπως αναφέρει και ο ιστότοπος 902.gr. βασίζεται στις αναφορές θέσης των πιλότων.

Το συγκεκριμένο συμβάν δεν είναι μεμονωμένο, αλλά οφείλεται στη διάσπαση, διάλυση, απαξίωση και υποχρηματοδότηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, μέχρι την πλήρη ιδιωτικοποίησή της, αναφέρει η καταγγελία της «Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης ΥΠΑ»

Και συμπληρώνει: «Η κυβέρνηση, που στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει ως προτεραιότητα τα κέρδη των αεροπορικών εταιρειών, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, της Fraport, των μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων κλπ και την διασφάλιση της καλύτερης εξυπηρέτησης των νατοϊκών στρατευμάτων, είναι υπόλογη για το απαράδεκτο γεγονός της 22/08/2024. Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν θα κάτσουμε να παρακολουθούμε απαθείς αυτή την κατάσταση, που αυξάνει τον κίνδυνο για τη ζωή των επιβατών και των εργαζομένων στις αερομεταφορές».

Η καταγγελία αναφέρει ότι αυτή η κατάσταση είναι η τρομακτική αποτύπωση του συνθήματος ‘Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας’! Και στη προκειμένη περίπτωση όλο το προηγούμενο διάστημα κυριαρχούσαν οι ειδήσεις για τα ‘ρεκόρ αφίξεων’, για τις επενδύσεις των αεροπορικών εταιρειών και τα ‘master paln’ των επιχειρηματικών ομίλων που διαχειρίζονται αεροδρόμια τη στιγμή που τα «επόμενα Τέμπη» είναι ήδη εδώ!».  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρακολουθούν τους χρήστες, επιβεβαιώνει η εποπτική αρχή των ΗΠΑ

Στις φλόγες το Περού-Καίγονται καλλιέργειες και αρχαιολογικοί χώροι

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από επίθεση με μαχαίρι στην Ολλανδία

Βόλος: Ξεκινάει η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα