ΑΘΗΝΑ
01:02
|
20.09.2024
Ήρθησαν οι περιορισμοί πτήσεων σε Ντομοντέντοβο, Ζούκοβο και Βνούκοβο για λόγους ασφαλείας. Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 71 drones της Ουκρανίας στη ρωσική περιφέρεια Μπριάνσκ.
3 αεροδρόμια της Μόσχας ανέστειλαν τις πτήσεις
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για λόγους ασφαλείας αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή των πτήσεων στα αεροδρόμια της Μόσχας Ντομοντέντοβο, Ζούκοβο και Βνούκοβο έπειτα από επιθέσεις ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Ωστόσο, το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο πηγές της ρωσικής υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Rosaviatsia, μετέδωσε ότι ήρθησαν οι προσωρινοί περιορισμοί στις πτήσεις από τα αεροδρόμια της Μόσχας.

Στο μεταξύ, μία 46χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της από ουκρανικό πλήγμα στη διάρκεια της περασμένης νύχτας στην περιφέρεια της Μόσχας. Ο περιφερειακός κυβερνήτης, διευκρίνισε ωστόσο ότι η πληροφορία για τον θάνατο ενός παιδιού «δεν επιβεβαιώνεται».

«Μια γυναίκα 46 ετών σκοτώθηκε. Είχε αναφερθεί νωρίτερα πως σκοτώθηκε ένα παιδί 9 ετών, όμως η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται», ανέφερε ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Μόσχας Αντρέι Βορομπιόφ, ο οποίος έκανε επίσης λόγο για έναν τραυματία μεταξύ των αμάχων.

Μαζικές καταρρίψεις ουκρανικών drones

Την κατάρριψη 71 ουκρανικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη (10/9) μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο στοιχεία της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας.

Πιο συγκεκριμένα στη ρωσική περιφέρεια Μπριάνσκ, που γειτνιάζει με την Ουκρανία, «59 εχθρικά εναέρια οχήματα χωρίς πιλότο αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν», ανέφερε ο Αλεξάντερ Μπογκομάζ, ο περιφερειάρχης, μέσω Telegram, προσθέτοντας πως «δεν αναφέρθηκαν ούτε θύματα, ούτε ζημιές». Άλλα δέκα ουκρανικά drones καταστράφηκαν τη νύχτα στην περιφέρεια της Μόσχας, γνωστοποίησε επίσης μέσω Telegram ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας, Σεργκέι Σαμπιάνιν. Σύμφωνα με τον ίδιο, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε πολυώροφο κτίριο κοντά στη Μόσχα, στον ενδέκατο και στον δωδέκατο όροφο, και επιχειρούν πυροσβέστες επιτόπου.

Δυο ουκρανικά drones αναχαιτίστηκαν στην περιφέρεια Τούλα, νότια της Μόσχας, μετέδωσε το TASS. Υπήρξαν ζημιές σε εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων, πάντως «όχι απώλειες», ανέφεραν οι αρχές εκεί, σύμφωνα με το πρακτορείο, που τόνισε πως «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους.

Στην Ουκρανία, η στρατιωτική διοίκηση Κιέβου, ανακοίνωσε πως για ακόμη ένα βράδυ ενεργοποιήθηκε η αντιαεροπορική άμυνα για να αποκρούσει επιδρομή ρωσικών drones στην περιφέρεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα