ΑΘΗΝΑ
21:37
|
21.09.2024
Ο Αρμένιος πρωθυπουργός, Νικόλ Πασινιάν, πρότεινε η χώρα του και το Αζερμπαϊτζάν να σπεύσουν να υπογράψουν 13 άρθρα ενός σχεδίου ειρηνευτικής συμφωνίας.
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε 13 άρθρα και στον πρόλογο ενός σχεδίου ειρηνευτικής συμφωνίας με τις αρμενικές αρχές να προτείνουν την υπογραφή των ήδη συμφωνηθέντων σημείων, δήλωσε ο Αρμένιος πρωθυπουργός, Νικόλ Πασινιάν, κατά τη διάρκεια του διεθνούς φόρουμ του Yerevan Dialogue 2024.

«Δέκα τρία άρθρα και ο πρόλογος του σχεδίου ειρηνευτικής συμφωνίας συμφωνούνται πλήρως, 3 άρθρα συμφωνούνται εν μέρει, αποτελούνται από δύο προτάσεις κυριολεκτικά. Προτείνουμε να υπογραφούν τα συμφωνημένα άρθρα το συντομότερο δυνατό», είπε στο φόρουμ στο Γερεβάν. χαρακτηρίζοντας την ειρήνευση στον Νότιο Καύκασο όχι μόνο δυνατή αλλά και ρεαλιστική.

Σύμφωνα με τον Πασινιάν, το μέρος της ειρηνευτικής συμφωνίας που έχει συμφωνηθεί μέχρι στιγμής περιλαμβάνει και μια διάταξη για «την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν».

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός είπε επίσης ότι η ασφάλεια των μελλοντικών συγκοινωνιακών δικτύων με το Αζερμπαϊτζάν, που βρίσκονται στο αρμενικό έδαφος, θα πρέπει να διασφαλίζεται αποκλειστικά από την αρμενική πλευρά. «Κανένας εταίρος δεν μπορεί να μας πει ότι δεν έχουμε εκπληρώσει τα σημεία της τριμερούς δήλωσης της 9ης Νοεμβρίου 2020, ωστόσο η Αρμενία μπορεί να υποστηρίξει ότι άλλοι υπογράφοντες αυτού του εγγράφου δεν έχουν εκπληρώσει όλα τα προβλεπόμενα σημεία», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Το Telegram επίσημα ξεκινά να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Αξιωματούχος της Fed: Πρόωρη δήλωση νίκης η μείωση των επιτοκίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα