ΑΘΗΝΑ
22:29
|
20.09.2024
Ο επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ διέκρινε την προσπάθεια του Ισραήλ για προσάρτηση όλων των παλαιστινιακών εδαφών.
Ο Μπορέλ στη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανησυχία πως το Ισραήλ επιχειρεί τη μετατροπή της Δυτικής Όχθης σε μία δεύτερη «Λωρίδα Γάζας» ώστε να απονομιμοποιηθεί η Παλαιστινιακή Αρχή και να επιτευχθεί «ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης» μέσω της προσάρτησης της Δυτικής Όχθης και της Γάζας εξέφρασε απόψε ο επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ, μιλώντας στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο.

Ο Μπορέλ κατηγόρησε ακροδεξιούς υπουργούς της κυβέρνησης Νετανιάχου πως «προσπαθούν
 να καταστήσουν αδύνατη τη δημιουργία ενός μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους».

«Χωρίς ανάληψη δράσης, η Δυτική Όχθη θα μετατραπεί σε μια νέα Γάζα. Και η Γάζα θα μετατραπεί σε μια νέα Δυτική Όχθη, ενώ ομάδες εποίκων προετοιμάζουν νέους εποικισμούς» τόνισε στη συνέχεια, εκφράζοντας ανησυχία και λύπη που «η διεθνής κοινότητα καταδικάζει, λυπάται συμπονεί, αλλά βρίσκει δύσκολο να δράσει».

«Αυτοί που ηγούνται του πολέμου δεν έχουν κανένα συμφέρον να τον τερματίσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά, μερικές ώρες αφότου ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι νέο γύρο εισβολής στην πόλη Τουλκαρέμ της βόρειας Δυτικής Όχθης μετά το 10ήμερο τρόμου και καταστροφών που έσπειρε την περασμένη βδομάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Ακρίτα: Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα