ΑΘΗΝΑ
08:45
|
20.09.2024
Επιστροφή μαθητών Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων στα θρανία εκτός από τα σχολεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Λήμνου λόγω κακοκαιρίας.
Ανοίγουν με τον αγιασμό τα σχολεία της χώρας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιστρέφουν σήμερα 11 Σεπτεμβρίου περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων στα σχολεία τους. Η πρώτη ημέρα στα σχολεία για τη νέα χρονιά, θα γίνει με τον καθιερωμένο αγιασμό, ενώ το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στις 08:15 π.μ. στην Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι μαθητές θα προμηθευτούν τα βιβλία τους μέχρι την Παρασκευή 13/9.

Το κουδούνι δεν θα χτυπήσει σε όλα τα σχολεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης λόγω  των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της κακοκαιρίας Atena. Με καθυστέρηση μίας ημέρας θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά και για τους μαθητές της Λήμνου. Ο Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της περιφέρειας, μετά και από εισήγηση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Μήνυμα για το άνοιγμα των σχολείων απέστειλε χθες Τρίτη ο υπουργός Παιδείας. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης απευθυνόμενος στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς έκανε αναφορές στις «αλλαγές που έχουν γίνει στην σχολική εκπαίδευση» και σε προγράμματα ψηφιοποίησης, όπως το «Ψηφιακό Σχολείο», το «Ψηφιακό Φροντιστήριο» κ.ά..

«Δουλειά μας είναι να κάνουμε πραγματικότητα το σχολείο που σας αξίζει. Δική σας δουλειά, της εκπαιδευτικής κοινότητας, είναι να εστιάσετε στη μάθηση, χωρίς άγχος και με χαμόγελο», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρακολουθούν τους χρήστες, επιβεβαιώνει η εποπτική αρχή των ΗΠΑ

Στις φλόγες το Περού-Καίγονται καλλιέργειες και αρχαιολογικοί χώροι

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από επίθεση με μαχαίρι στην Ολλανδία

Βόλος: Ξεκινάει η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα