ΑΘΗΝΑ
07:52
|
20.09.2024
Οι αρχές στο βορειοανατολικό κρατίδιο Μανιπούρ της Ινδίας απαντούν με κατασταλτικά μέτρα στις διαδηλώσεις των νέων κατά της έξαρσης της εθνοτικής βίας στην περιοχή.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε σε τρεις περιφέρειες του Μανιπούρ ενώ το κυβερνητικό «λουκέτο» στο ίντερνετ θα αρθεί την ερχόμενη Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επ’ αόριστον απαγόρευση κυκλοφορίας και πενθήμερη διακοπή της πρόσβασης στο διαδίκτυο αποφάσισαν οι αρχές στο βορειοανατολικό κρατίδιο Μανιπούρ της Ινδίας με στόχο της καταστολή των φοιτητικών διαδηλώσεων κατά της έξαρσης της εθνοτικής βίας στην περιοχή, η οποία συνεχίζεται εδώ και έναν χρόνο.  

Το υπουργείο Εσωτερικών του κρατιδίου του Μανιπούρ εξέδωσε χθες Τρίτη (10/9) διαταγή για διακοπή όλων των υπηρεσιών διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας για πέντε ημέρες ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η τρέχουσα τεταμένη κατάσταση στην περιοχή.

«Κάποια αντικοινωνικά στοιχεία χρησιμοποιούν ευρέως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη μετάδοση και αναπαραγωγή εικόνων και περιεχομένου που υποκινεί τη βία και τη ρητορική του μίσους», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών του ινδικού κρατιδίου, Μανιπούρ.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε σε τρεις περιφέρειες του Μανιπούρ ενώ το κυβερνητικό «λουκέτο» στο ίντερνετ θα αρθεί την ερχόμενη Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.

Το Μανιπούρ, ένα ορεινό κρατίδιο 3,2 εκατομμυρίων ανθρώπων κοντά στα σύνορα της Ινδίας με τη Μιανμάρ, αντιμετωπίζει έξαρση της εθνοτικής βίας για περισσότερο από ένα χρόνο μεταξύ των κυρίως ινδουιστών Μεϊτέι και των κυρίως χριστιανών Κουκί για οικονομικά οφέλη, κυβερνητικές θέσεις εργασίας και ποσοστώσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα. Παρά την έντονη παρουσία του στρατού, οι συγκρούσεις συνεχίζονται.

Το τελευταία δεκαήμερο τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν καθώς ένοπλες ομάδες εξαπέλυσαν επιθέσεις με αυτοσχέδια drones και ρουκέτες.

Οι φοιτητές ξεκίνησαν τις διαμαρτυρίες τους την περασμένη Δευτέρα κατηγορώντας την κυβέρνηση για ολιγωρία και ανικανότητα να επιλύσει τις εθνοτικές διαφορές των δύο πληθυσμιακών ομάδων. Η φοιτητική διαδήλωση της περασμένης Δευτέρας πήρε βίαιη τροπή με τους διαδηλωτές να επιτίθενται με πέτρες και μπουκάλια κατά των δυνάμεων ασφαλείας ενώ σύμφωνα με την αστυνομία σε κάποιες περιοχές οι διαδηλωτές κατάφεραν να αφοπλίσουν τους αστυνομικούς και να ανοίξουν πυρ εναντίον τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βόλος: Ξεκινάει η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου

Ξανά στα δικαστήρια το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Ο χρόνος τελείωσε-Πάρτε πίσω τις λαμαρίνες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα