ΑΘΗΝΑ
21:13
|
22.09.2024
Ο Μάρσελ Μπράουν πέρασε δέκα χρόνια στη φυλακή για ένα υποτιθέμενο έγκλημα που η αστυνομία τον ανάγκασε βίαια να ομολογήσει όταν ήταν 18 χρονών.
Ο 34χρονος σήμερα, Μάρσελ Μπράουν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποζημίωση 50 εκατομμυρίων δολαρίων επιδικάστηκε σε έναν Αμερικανό αφού κρίθηκε πως είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί άδικα για φόνο. Το ποσό που θα πρέπει να αποδοθεί στον αδίκως φυλακισμένο από το αστυνομικό τμήμα του Σικάγο αποτελεί τη αποζημίωση τέτοιου είδους στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο 34χρονος σήμερα Μάρσελ Μπράουν καταδικάστηκε σε 35 χρόνια φυλάκισης αφού κρίθηκε ένοχος για συνέργεια στον πυροβολισμό ενός 19χρονου το 2008 στη δυτική πλευρά του Σικάγο.

Ο Μπράουν εξέτισε 10 χρόνια φυλάκισης πριν αποφυλακιστεί το 2018, αφού το δικαστήριο ακύρωσε την καταδίκη του και κατέπεσαν όλες τις κατηγορίες εναντίον του.

Μετά από μια δίκη δύο εβδομάδων, ένα δικαστήριο στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Σικάγο επιδίκασε τη Δευτέρα στον Μπράουν την αποζημίωση, αφού διαπίστωσε ότι η αστυνομία είχε κατασκευάσει στοιχεία και εξανάγκασε την ψευδή ομολογία του.

Η δικηγορική εταιρεία Loevy & Loevy είπε ότι οι αστυνομικοί είχαν κλειδώσει τον Μπράουν σε μια αίθουσα ανακρίσεων για περισσότερες από 30 ώρες, του στέρησαν το φαγητό, αρνήθηκαν τα επανειλημμένα αιτήματά του για τηλεφώνημα και τον εμπόδισαν να κοιμηθεί.

Η αστυνομία τον απείλησε επίσης με μακρόχρονη φυλάκιση εάν αρνιόταν να ομολογήσει και έδιωξε τη μητέρα του και έναν δικηγόρο όταν έφτασαν να τον βοηθήσουν, είπε η Loevy & Loevy.

«Ήμουν απλώς ένα παιδί. Με έβαλαν σε μια τρύπα γεμάτη λιοντάρια και δεν τους ένοιαζε ούτε έδειξαν τύψεις», είπε ο Μπράουν σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω των δικηγόρων του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Σύλληψη 10χρονου αγοριού κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ της Παλαιστίνης

«Λυδία Λίθος» στην ενότητα της Αριστεράς η πρόταση καθαίρεσης του Μακρόν

Κικίλιας: 14.300 στρέμματα δάσους κάηκαν φέτος

Μεξικό: Δεκάδες νεκροί καθώς φατρίες μάχονται για τον έλεγχο του καρτέλ της Σιναλόα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα