ΑΘΗΝΑ
16:52
|
20.09.2024
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν θα δοθούν άλλα χρήματα δίχως να γίνουν μεταρρυθμίσεις.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το NHS «πρέπει να μεταρρυθμιστεί ή θα πεθάνει» τόνισε σήμερα μιλώντας στο Λονδίνο ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ με αφορμή την δημοσιοποίηση της 163σέλιδης έκθεσης της ανεξάρτητης ομάδας έρευνας του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) με επικεφαλής τον Λόρδο Ντάρζι.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός απείλησε με ανάσχεση της χρηματοδότησής τους εάν δεν γίνουν μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμός του NHS. Πρότεινε έτσι, μεταξύ άλλων, την κατάστρωση σχεδίου με ορίζοντα δεκαετίας προκειμένου να προωθηθούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο σύστημα δημόσιας υγείας και στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας προβλέποντας σε αντίθετη περίπτωση την κατάρρευσή τους.

Ο Κιρ Στάρμερ πρότεινε οι αλλαγές αυτές να κινηθούν με γνώμονα την ψηφιοποίηση του NHS, την ανάθεση περισσότερων υπηρεσιών ιατρικής φροντίδας από τα νοσοκομεία στα κατά τόπους κέντρα πρωτοβάθμιας υγείας και την προώθηση της προληπτικής ιατρικής ώστε να μειωθεί το κόστος σε μελλοντικές δαπάνες για εγχειρίσεις, αγορές φαρμάκων, θεραπευτικές αγωγές κ.α.

Τι αναφέρει η έκθεση του Λόρδου Ντάρζι

Πριν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού των Εργατικών, είχε δημοσιοποιηθεί η έκθεση του Λόρδου Ντάρζι, που μεταξύ άλλων επισήμανε:

  • Η επιδείνωση των υπηρεσιών υγείας τα κρατικά νοσοκομεία δεν ξεκίνησε με την πανδημία αλλά με τις δραστικές μειώσεις των δαπανών για τη δημόσια υγεία επί πρωθυπουργίας του Συντηρητικού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον το 2010.
  • Παρά τις προσλήψεις περισσότερου υγειονομικού προσωπικού μετά την πανδημία του 2020 και την αύξηση του προσωπικού κατά 17% το NHS ήταν λιγότερο παραγωγικό.
  • Σημειώνεται σημαντική επιβράδυνση στην παροχή ποιοτικής περίθαλψης μεταξύ άλλων στους καρκινοπαθείς.
  • Ο μεγάλος χρόνος αναμονής κάθε χρόνο προκαλεί το θάνατο περίπου 14.000 ασθενών σε όλη τη χώρα.
  • Πάνω από 2,8 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορούν να εργαστούν λόγω ασθένειας.

Οι προτάσεις και οι κινήσεις για μεταρρυθμίσεις στο βρετανικό NHS εκδηλώνονται λίγες μέρες αφότου η κυβέρνηση των Εργατικών προειδοποίησε πως θα ανακοινωθούν μέτρα λιτότητας, με πρώτη την άρση των επιδομάτων θέρμανσης για περίπου 10 εκατομμύρια συνταξιούχους, ώστε να καλυφθεί τρύπα ύψους 22 δισ. στερλινών στον κρατικό προϋπολογισμό, που θεωρούν κληρονομιά των τελευταίων συντηρητικών κυβερνήσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ (upd)

Αναβάλλεται για λίγο η επίσκεψη Νετανιάχου στις ΗΠΑ

Νέα έρευνα εικάζει την προέλευση της Covid-19

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα