ΑΘΗΝΑ
09:06
|
20.09.2024
Το παλαιστινιακό τέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης ΥΠΕΞ από ευρωπαϊκές και μουσουλμανικές χώρες με πρωτοβουλία της Ισπανίας.
Από τη συνάντηση Ευρωπαίων, Αράβων και άλλων υπουργών Εξωτερικών στη Μαδρίτη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση Αράβων και Ευρωπαίων διπλωματών και ανώτερων αξιωματούχων με επίκεντρο το παλαιστινιακό και τρόπους τερματισμού του πολέμου στη Γάζα διοργάνωσε σήμερα η κυβέρνηση του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντεθ.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες, επανέλαβε πως η επίτευξη λύσης στη βάση των δύο κρατών είναι «μονόδρομος» για την ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή.

Ο Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες τόνισε πως καταγράφηκε η «σαφής επιθυμία» των συμμετεχόντων στη συνάντηση  «να φύγουμε από τα λόγια και να περάσουμε στις πράξεις» ώστε να καταστρωθεί ένα σαφές πρόγραμμα για αποτελεσματική εφαρμογή της λύσης δύο κρατών, ξεκινώντας με την ένταξη της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Έθνη.  Ο Ισπανός υπουργός διευκρίνισε πως το Ισραήλ δεν προσκλήθηκε στη σημερινή συνάντηση αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μελλοντικής συμμετοχής Ισραηλινών αξιωματούχων σε οποιοδήποτε φόρουμ συζητηθεί η επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας και λύσης δύο κρατών.

Από τη σύνοδο υπουργών Εξωτερικών για το παλαιστινιακό στη Μαδρίτη

Στη σύνοδο της Μαδρίτης συμμετείχαν υπουργοί Εξωτερικών και άλλοι αξιωματούχοι από τη Νορβηγία, τη Σλοβενία, ο απερχόμενος επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμαντ Μουστάφα, μέλη της Αραβο-Ισλαμικής Ομάδας Επαφής για τη Γάζα που απαρτίζουν η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, η Ιορδανία, η Ινδονησία, η Νιγηρία και η Τουρκία.

Όπως είναι γνωστό, στις 28 Μαΐου, οι κυβερνήσεις της Νορβηγίας και της Ιρλανδίας αναγνώρισαν το Παλαιστινιακό Κράτος και την Παλαιστινιακή Αρχή σε Λωρίδα Γάζας και Δυτική Όχθη, προκαλώντας την οργή της κυβέρνησης του Ισραηλινού πρωθυπουργού  Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Ο χρόνος τελείωσε-Πάρτε πίσω τις λαμαρίνες

«Βασιλική» γαμήλια πρόκληση των Γλύξμπουργκ στο Βυζαντινό Μουσείο

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα