ΑΘΗΝΑ
01:18
|
20.09.2024
Οι ΗΠΑ εξέδωσαν άδεια που επιτρέπει το πάγωμα συναλλαγών με τους ρωσικούς ομίλους ΜΜΕ Rossiya Segodnya και TV Novosti έως τις 13/11.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν γενική άδεια που επιτρέπει το πάγωμα των συναλλαγών με τους ρωσικούς ομίλους μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya και TV Novosti έως τις 13 Νοεμβρίου, μετά τον πλήρη αποκλεισμό των κυρώσεων σε βάρος των οντοτήτων, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν οικονομικές κυρώσεις πλήρους αποκλεισμού στο πλαίσιο των ενεργειών τους κατά του ρωσικού μέσου ενημέρωσης RT, δήλωσε την Παρασκευή ο Τζέιμς Ρούμπιν, διευθυντής του Κέντρου Παγκόσμιας Δέσμευσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα:

Ένας από τους λόγους για τους οποίους τόσο μεγάλο μέρος του κόσμου δεν έχει υποστηρίξει πλήρως την Ουκρανία, όπως θα περίμενε κανείς ότι θα ήταν… είναι λόγω της ευρείας εμβέλειας του RT. Η προπαγάνδα, η παραπληροφόρηση και τα ψέματα διαδίδονται σε εκατομμύρια, αν όχι δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

«Εκτός από τα προβλεπόμενα στην παράγραφο (β) της παρούσας γενικής άδειας, όλες οι συναλλαγές που απαγορεύονται από το εκτελεστικό διάταγμα (E.O.) 14024 και οι οποίες είναι συνήθως παρεπόμενες και απαραίτητες για την εκκαθάριση οποιασδήποτε συναλλαγής που περιλαμβάνει μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες αποκλεισμένες οντότητες επιτρέπονται μέχρι τις 12:01 π.μ. ανατολικής ώρας, 13 Νοεμβρίου 2024», αναφέρει η άδεια.

Η Blinken δήλωσε νωρίτερα ότι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινούν κοινή διπλωματική εκστρατεία για να αντιδράσουν στην υποτιθέμενη ρωσική παραπληροφόρηση και μυστική επιρροή.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους:

Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καναδάς εγκαινιάζουν μια κοινή διπλωματική εκστρατεία για να συσπειρώσουν συμμάχους και εταίρους σε όλο τον κόσμο να ενωθούν μαζί μας στην αντιμετώπιση της απειλής που συνιστά το RT και άλλοι μηχανισμοί ρωσικής παραπληροφόρησης και μυστικής επιρροής.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στον ρωσικό όμιλο μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya και στον γενικό διευθυντή του Ντμίτρι Κίσελιοφ για τον ρόλο τους σε φερόμενες μυστικές επιχειρήσεις επιρροής, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε στο Sputnik την Παρασκευή ότι οι ενέργειες του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως αλυσιδωτές με αφορμή τη δήλωσή του για το ρωσικό μέσο ενημέρωσης RT.

Ο Μπλίνκεν κατηγόρησε την Παρασκευή τον κρατικό οργανισμό μέσων ενημέρωσης RT ότι διαθέτει κυβερνοδυνατότητες και ότι εμπλέκεται σε μυστικές πληροφορίες, επιχειρήσεις επιρροής και στρατιωτικές προμήθειες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα