ΑΘΗΝΑ
23:25
|
19.09.2024
Η Μιανμάρ θα ήθελε να συμμετάσχει στις BRICS ως χώρα παρατηρητής, δήλωσε ο υπουργός Πληροφοριών Maung Maung Ohn.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μιανμάρ θα ήθελε να συμμετάσχει στις BRICS ως χώρα παρατηρητής, δήλωσε ο υπουργός Πληροφοριών Maung Maung Ohn στο TASS στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των BRICS Media.

«Είμαστε έτοιμοι για συνεργασία με την ολοκλήρωση ως χώρα παρατηρητής, χωρίς πλήρη ένταξη», δήλωσε.

Οι αρχές της χώρας θα ενδιαφέρονταν να συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν, αν και δεν έχουν λάβει ακόμη πρόσκληση, πρόσθεσε ο υπουργός.

Ενώ στο μέλλον σημείωσε πως:

Στο μέλλον θα θέλαμε να υποβάλουμε αίτηση για πλήρη ένταξη στην ολοκλήρωση. Πολλοί έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στην περιοχή μας, στη Νοτιοανατολική Ασία, και θα θέλαμε να το κάνουμε κι εμείς.

Η έβδομη Σύνοδος Κορυφής των ΜΜΕ των BRICS βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μόσχα στις 13-17 Σεπτεμβρίου, στην οποία συμμετέχουν επικεφαλής και κορυφαίοι ειδικοί από περισσότερα από 60 μέσα ενημέρωσης από 45 χώρες. Η σύνοδος φιλοξενείται από το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, το οποίο γιόρτασε την 120ή επέτειό του την 1η Σεπτεμβρίου.

Για πρώτη φορά, η Σύνοδος Κορυφής των ΜΜΕ πραγματοποιείται ως νέα μορφή του Φόρουμ ΜΜΕ των BRICS, μιας μη κυβερνητικής μη εμπορικής πλατφόρμας διαλόγου μεταξύ των κορυφαίων ΜΜΕ των κρατών μελών των BRICS.

Το Φόρουμ ΜΜΕ των BRICS ιδρύθηκε το 2015 με πρωτοβουλία του Xinhua και έκτοτε διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη χώρα που ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία των BRICS. Η Ρωσία ανέλαβε την προεδρία την 1η Ιανουαρίου 2024. Όλες οι εκδηλώσεις των BRICS στη Ρωσία διοργανώνονται από το Ίδρυμα Roscongress.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα