ΑΘΗΝΑ
07:43
|
22.09.2024
Για «τραγωδία» που θα αποδοθεί σε «σκηνοθετημένη ρωσική πυραυλική επίθεση» κι «αναμένεται να καλυφθεί ευρέως από τα μέσα ενημέρωσης», κάνει λόγο η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών.
Καταστροφή στο Νοσοκομείο Παίδων Okhmatdyt στο Κίεβο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μόσχα ισχυρίστηκε σήμερα Δευτέρα 16/9 ότι το Κίεβο σχεδιάζει μια «σκηνοθετημένη ρωσική πυραυλική επίθεση» σε νοσοκομείο ή νηπιαγωγείο σε έδαφος υπό ουκρανικό έλεγχο.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι, σύμφωνα με μια δήλωση της Υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας (SVR), το Κίεβο σχεδιάζει μια «σκηνοθετημένη ρωσική πυραυλική επίθεση» είτε σε νοσοκομείο είτε σε νηπιαγωγείο σε έδαφος υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας.

Η SVR δεν διευκρίνισε τι εννοούσε ως έδαφος που ελέγχεται από την Ουκρανία, αν και πρόσθεσε ότι το περιστατικό σχεδιάστηκε από την Ουκρανία «με την προτροπή των επιμελητών τους από τις ΗΠΑ».

«Αυτή η τραγωδία αναμένεται να καλυφθεί ευρέως από τα μέσα ενημέρωσης, με τη συμμετοχή κορυφαίων διεθνών ΜΜΕ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι η Ουκρανία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το περιστατικό για να ανυψώσει το ηθικό του στρατού της χώρας, επιπλέον, για να δικαιολογήσει την άρση των περιορισμών στη χρήση δυτικών όπλων για πλήγματα μεγάλης εμβέλειας στη Ρωσία και να προσελκύσει την υποστήριξη του Παγκόσμιου Νότου στο Κίεβο.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το περιστατικό για να αυξήσουν την πολιτική πίεση στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, που κατηγορούνται ότι προμήθευσαν τη Μόσχα με βαλλιστικούς πυραύλους.

Ούτε οι ουκρανικές ούτε οι αμερικανικές αρχές έχουν σχολιάσει ακόμη τον ισχυρισμό.

Δημοσιεύματα ΜΜΕ νωρίτερα αυτόν τον μήνα υποστήριξαν ότι μια παρτίδα 200 ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων είχε ήδη φτάσει στις 4 Σεπτεμβρίου σε ένα απροσδιόριστο λιμάνι στην Κασπία Θάλασσα.

Το Κρεμλίνο, καθώς και οι ιρανικές αρχές, απέρριψαν τη μεταφορά βαλλιστικών πυραύλων στη Μόσχα.

Από την πλευρά της, η Πιονγκγιάνγκ ούτε επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε τους ισχυρισμούς.

Τον περασμένο Ιούλιο το Νοσοκομείο Παίδων Okhmatdyt στο Κίεβο υπέστη ένα μεγάλο χτύπημα, με το Κίεβο να το αποδίδει σε ευθεία ρωσική επίθεση και τη Μόσχα να απαντά πως το νοσοκομείο χτυπήθηκε από σφάλμα της ουκρανικής αεράμυνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Το Telegram επίσημα ξεκινά να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Αξιωματούχος της Fed: Πρόωρη δήλωση νίκης η μείωση των επιτοκίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα