ΑΘΗΝΑ
17:54
|
19.09.2024
Με το νέο διάταγμα του Βλαντίμιρ Πούτιν ο ρωσικός στρατός θα αριθμεί στις τάξεις του 2.389.139 άτομα από την 1η Δεκεμβρίου.
Ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα που αυξάνει τον αριθμό του στρατιωτικού προσωπικού της Ρωσίας κατά 180.000 άτομα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπέγραψε σήμερα, 16/9, διάταγμα που αυξάνει τον αριθμό του στρατιωτικού προσωπικού της Ρωσίας κατά 180.000 σε σχεδόν 2,4 εκατομμύρια άτομα, συμπεριλαμβανομένων 1,5 εκατομμυρίων ατόμων σε ενεργό υπηρεσία.

Αναλυτικότερα, το διάταγμα, το οποίο τίθεται σε ισχύ την 1η Δεκεμβρίου, καθορίζει τον συνολικό αριθμό του προσωπικού εντός του ρωσικού στρατού σε 2.389.139.

Η τελευταία αύξηση έρχεται μετά από ένα παρόμοιο διάταγμα τον Δεκέμβριο του 2023, όταν ο Ρώσος πρόεδρος αύξησε κατά 170.000 τον αριθμό των εργαζομένων στο ρωσικό στρατό σε λίγο πάνω από 2,2 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων 1,3 εκατομμυρίων σε ενεργό υπηρεσία.

Είχε προηγηθεί μία ακόμα αύξηση του στρατιωτικού προσωπικού κατά 137.000 τον Αύγουστο του 2022.

Η τελευταία αύξηση έρχεται καθώς ο Πούτιν εντείνει τις προειδοποιήσεις ότι το να αφήσει την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα μεγαλύτερου βεληνεκούς για να χτυπήσει στόχους βαθιά μέσα στη χώρα του θα έθετε το ΝΑΤΟ σε «πόλεμο» με τη Ρωσία.

Επισημαίνεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καλεί εντατικά από τον Μάιο να επιτραπεί στις ένοπλες δυνάμεις του η χρήση βρετανικών πυραύλων Storm Shadow και αμερικανικών πυραύλων ATACMS για να στόχους εντός της ρωσικής επικράτειας.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκροί δύο Ισραηλινοί στρατιώτες και εννιά τραυματίες από επιθέσεις της Χεζμπολάχ

Το σχολείο Ius Scholae και τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης Μελόνι

Διάγγελμα Νασράλα μετά το διπλό κύμα εκρήξεων στον Λίβανο (live)

Σερ Τζαμπατζής ο Κιρ Στάρμερ, λένε στη Βρετανία, μετά τα ακριβά δώρα ενόψει λιτότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα