ΑΘΗΝΑ
20:38
|
19.09.2024
Πρόκειται για επίθεση τρομοκρατίας, τονίζει ο Αμερικανός πρώην πράκτορας της NSA τονίζοντας πως πυροδοτήθηκαν εκρήξεις στα τυφλά.
Έντουαρντ Σνόουντεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρομοκρατική επίθεση του Ισραήλ σε βάρος του Λιβάνου χαρακτήρισε απόψε ο Έντουαρντ Σνόοουντεν, ο γνωστός Αμερικανός πρώην πράκτορας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA) που αποκάλυψε πριν 11 χρόνια το σκάνδαλο-μεγατόνων της παρακολούθησης εκατομμυρίων πολιτών και ξένων ηγετών από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν που αναζήτησε και βρήκε άσυλο στη Ρωσία (για να γλιτώσει τύχη ανάλογη του ιδρυτή της ιστοσελίδας αποκαλύψεων WikiLeaks,Τζούλιαν Ασάνζ, που είχε κάνει ανάλογα σημαντικές αποκαλύψεις μεταξύ άλλων και για τα αμερικανικά εγκλήματα πολέμου σε Ιράκ και Αφγανιστάν) τόνισε απόψε σε ανάρτησή του πως η υβριδική επίθεση του Ισραήλ σήμερα στον Λίβανο είναι «τρομοκρατική πράξη».

«Αυτό που έκανε το Ισραήλ, είναι διά οιασδήποτε μεθόδου, ριψοκίνδυνο» πρόσθεσε επισημαίνοντας πως προκάλεσε εκρήξεις στις συσκευές πολλών ανθρώπων ενώ οδηγούσαν, ή ψώνιζαν έχοντας τα παιδιά στο πλάι τους, κ.α. προκαλώντας πράξεις «που δεν είναι διαφορετικές από την περίπτωση της τρομοκρατίας».

Ο Σνόουντεν εκτίμησε πως η επίθεση μέσω εκρήξεων στους βομβητές δεν ήταν αποτέλεσμα χακαρίσματος αλλά τοποθέτησης εκρηκτικών στις συσκευές προτού αυτές φθάσουν στον Λίβανο επειδή προκάλεσαν πολλά και σοβαρά τραύματα. «Εάν επρόκειτο απλά για υπερθέρμανση μπαταρίας που προκάλεσαν έκρηξη, θα περίμενες πολλές περισσότερες μικρές φωτιές και αστοχίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Απάτη ΕΟΠΥΥ: Προφυλακιστέοι δύο γιατροί και τρεις φαρμακοποιοί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα