ΑΘΗΝΑ
21:35
|
19.09.2024
Αυτή η «τρομοκρατική ενέργεια» δεν πρέπει να θαφτεί κάτω από το χαλί, όπως επιχειρήθηκε με την έκρηξη στους αγωγούς Nordstream, ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ.
«Αυτή ήταν μια τερατώδης τρομοκρατική ενέργεια, τερατώδης στον κυνισμό και την κλίμακα της», σχολίασε η Μαρία Ζαχάροβα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η μαζική έκρηξη τηλεειδοποιητών που σκότωσε πολλούς ανθρώπους και άφησε χιλιάδες τραυματίες στον Λίβανο την Τρίτη ήταν μια πράξη «τερατώδους τρομοκρατίας», δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι.

Η Βηρυτός και η Χεζμπολάχ, η οποία ήταν ο προφανής στόχος της επίθεσης, έχουν κατηγορήσει το Ισραήλ για το περιστατικό, το οποίο κατά την προσφιλή του τακτική ούτε επιβεβαίωσε ούτε αρνήθηκε την ευθύνη.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η ισραηλινή μυστική υπηρεσία, η Μοσάντ, παγίδευσε χιλιάδες συσκευές με μικρές εκρηκτικές γομώσεις, οι οποίες ενεργοποιήθηκαν ταυτόχρονα μέσω ενός τηλεχειριστηρίου.

Ανάμεσα στους δώδεκα νεκρούς βρίσκονται και δύο μικρά παιδιά.

«Αυτή ήταν μια τερατώδης τρομοκρατική ενέργεια, τερατώδης στον κυνισμό και την κλίμακα της, λαμβάνοντας υπόψη τον μεγάλο αριθμό των θυμάτων», δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Σε ξεχωριστή δήλωσή του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η Μόσχα θεωρεί τις μαζικές εκρήξεις ως «την τελευταία πράξη υβριδικού πολέμου εναντίον του Λιβάνου», προσθέτοντας ότι «οι εγκέφαλοι αυτής της επίθεσης υψηλής τεχνολογίας επιδίωκαν να πυροδοτήσουν ένοπλη αντιπαράθεση μεγάλης κλίμακας με στόχο το να πυροδοτήσουν έναν μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή».

Το υπουργείο δεν απέδωσε ευθύνες σε κάποιο συγκεκριμένο παράγοντα, αλλά ζήτησε διεξοδική έρευνα. «Όλοι οι υπεύθυνοι… πρέπει να λογοδοτήσουν, ώστε αυτή η νέα τρομοκρατική ενέργεια να μην “θαφτεί κάτω από το χαλί” με τον τρόπο που τα δυτικά κράτη θέλουν να κατευθύνουν την έρευνα για τις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας το περιστατικό στον Λίβανο, το Κρεμλίνο εξέφρασε ανησυχία για τις συνέπειές του.

«Η περιοχή βρίσκεται ήδη σε εκρηκτική κατάσταση. Σίγουρα, περιστατικά όπως αυτό –κάθε τέτοιο περιστατικό– μπορεί να πυροδοτήσουν γεγονότα που θα έβγαζαν την κατάσταση εκτός ελέγχου», δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Κυρώσεις ΗΠΑ για διευκόλυνση πληρωμών Ρωσίας και Β.Κορέας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα