ΑΘΗΝΑ
23:01
|
19.09.2024
Καταδικάζει τη σχεδιασμένη από καιρό τρομοκρατική επίθεση του κράτους του Ισραήλ σε Λίβανο και Συρία, με πρωτοφανή δολοφονικό τρόπο.
ΚΚΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανακοίνωση για τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο Λίβανο και στη Συρία έβγαλε απόψε το Γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ με αφορμή το σημερινό, δεύτερο κύμα εκρήξεων σε ασυρμάτους και άλλες συσκευές επικοινωνίας και οικιακής χρήσης στη Βηρυτό και το Νότιο Λίβανο με αποτέλεσμα τουλάχιστον 14 νεκρούς και πάνω από 450 τραυματίες.

Στην ανακοίνωσή του του το ΚΚΕ τονίζει πως καταδικάζει τη σχεδιασμένη από καιρό τρομοκρατική επίθεση του κράτους του Ισραήλ σε Λίβανο και Συρία, με έναν πρωτοφανή δολοφονικό τρόπο, ανατινάζοντας τους βομβητές, κινητά και walkie talkie που κρατούσαν στα χέρια τους χιλιάδες άνθρωποι, οδηγώντας σε τουλάχιστον 12 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Επισημαίνει πως οι επιθέσεις αυτές «συνιστούν επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου και αποκαλύπτουν τα ψεύτικα προσχήματα που χρησιμοποιεί εδώ και τόσους μήνες το Ισραήλ για τη σφαγή στη Γάζα».

Επιπλέον, χαρακτηρίζει «προκλητική» την υποκρισία της ΕΕ, των ΗΠΑ, της ελληνικής κυβέρνησης και «όλων όσοι στηρίζουν με κάθε τρόπο το Ισραήλ στα εγκλήματα που διαπράττει και ταυτόχρονα συνιστούν αυτοσυγκράτηση “από όλες τις πλευρές” για να αποφευχθεί δήθεν η γενίκευση του πολέμου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα