ΑΘΗΝΑ
23:13
|
19.09.2024
Ο πρωθυπουργός και πρίγκηπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, διεμήνυσε ότι δεν αναγνωρίζει το Ισραήλ.
Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός και πρίγκηπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, διεμήνυσε απόψε πως δεν σκοπεύει να αναγνωρίσει επίσημα το Ισραήλ δίχως την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους.

Καταδίκασε μάλιστα έντονα «τα εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής σε βάρος του παλαιστινιακού λαού» κατά την έναρξη του Συμβουλευτικού Συμβουλίου που είναι γνωστό ως «Συμβούλιο Σούρα» (Majlis-ash-Shura).

Σε άλλο σημείο διαβεβαίωσε πως η Σαουδική Αραβία δεν θα σταματήσει «την άοκνη προσπάθεια για την δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν είχε δήλωσε λίγες εβδομάδες πριν από το ξέσπασμα του πολέμου της 7ης Οκτωβρίου ότι το Ριάντ κοντεύει να συνάψει μια συμφωνία το Ισραήλ ως συνέχεια της αμερικανικής πολιτικής για ομαλοποίηση των σχέσεων του Τελ Αβίβ με αραβικές και μουσουλμανικές χώρες, παρά την διαρκή επιδείνωση της κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη.

Η εξαπόλυση των επιθέσεων της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 ανέτρεψε αυτά τα σχέδια θέτοντας, με τραγικό τρόπο, το παλαιστινιακό ζήτημα στο επίκεντρο του διεθνούς πολιτικού και διπλωματικού ενδιαφέροντος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα