ΑΘΗΝΑ
00:52
|
20.09.2024
Ο κ.Γεραπετρίτης, θα συμμετάσχει, στις εργασίες της εβδομάδας υψηλού επιπέδου της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει το Σάββατο, ο υπουργός Εξωτερικών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει το Σάββατο, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, προκειμένου να συμμετάσχει, από τις 22 ως τις 27 Σεπτεμβρίου, στις εργασίες της εβδομάδας υψηλού επιπέδου της 79ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Στο πρόγραμμα του κ. Γεραπετρίτη περιλαμβάνονται άνω των 40 συναντήσεων υψηλού επιπέδου και επαφές με υπουργούς Εξωτερικών από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Αφρική, την Κεντρική και Λατινική Αμερική, καθώς και με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του ΟΗΕ και περιφερειακών οργανισμών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο επίκεντρο των επαφών του υπουργού Εξωτερικών θα είναι οι παγκόσμιες προκλήσεις, καθώς και οι περιφερειακές κρίσεις, ιδίως στη Μέση Ανατολή, την Ουκρανία και την Υποσαχάρια Αφρική.

Ο κ. Γεραπετρίτης θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αχμέντ Άμπου Γκάιντ, την πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού Μιρχάνα Σπολτζάρικ Εγκέ, τον γενικό επίτροπο της UNRWA Φελίπε Λαζαρίνι, καθώς και την ειδική εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά και τις Ένοπλες Συγκρούσεις, Βιρτζίνια Γκάμπα.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθίσει στο Διατλαντικό Δείπνο που διοργανώνει ο Αμερικανός ομόλογος του, Άντονι Μπλίνκεν, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και θα συμμετάσχει, επίσης, σε τριμερείς συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου και Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας.

Ο κ. Γεραπετρίτης θα παραστεί σε Δείπνο Εργασίας Υπουργικού Επιπέδου για τη Μέση Ανατολή και σε Υπουργική Συνάντηση με αντικείμενο την κατάσταση στη Γάζα και το Παλαιστινιακό Ζήτημα, ενώ στο πλαίσιο των εργασιών της 79ης Γενικής Συνέλευσης, ο υπουργός Εξωτερικών θα λάβει μέρος στη Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Πρόγευμα Εργασίας Υπουργικού Επιπέδου της «Ομάδας Φίλων Δυτικών Βαλκανίων», παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, στην τετραμερή συνάντηση Ελλάδας, Ρουμανίας, Κροατίας, Βουλγαρίας, καθώς και σε Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυρώσεις ΗΠΑ για διευκόλυνση πληρωμών Ρωσίας και Β.Κορέας

Η νέα πρόταση Νετανιάχου ευτελίζει τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο

Γιατί τώρα η νέα πρόταση από το Ισραήλ για εκεχειρία και ομήρους;

Ποινική διαδικασία εναντίον του προέδρου της Αργεντινής για «κλοπή» αεροπλάνου ξεκινά η Βενεζουέλα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα