ΑΘΗΝΑ
01:38
|
20.09.2024
Το Μουσείο Μαρία Κάλλας ανακοινώνει τη διεξαγωγή των πρώτων masterclasses του, τα οποία θα είναι αφιερωμένα στην τέχνη της όπερας.
Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον ερχόμενο Οκτώβριο και τον Νοέμβριο θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Μαρία Κάλλας πέντε masterclasses από καταξιωμένους καλλιτέχνες σημαντικών ειδικοτήτων με πλούσιο και αναγνωρισμένο καλλιτεχνικό και επαγγελματικό έργο στον χώρο της όπερας. Πέντε ειδικότητες: λυρικό τραγούδι, σκηνοθεσία, χορογραφία, διεύθυνση ορχήστρας και σκηνογραφίας-ενδυματολογίας (σχεδιασμός παραγωγής όπερας).

Στην Ελλάδα, η παράδοση του θεάτρου και των παραστατικών τεχνών είναι πλούσια, αλλά η τέχνη της όπερας παραμένει σχετικά άγνωστη. Το Μουσείο Μαρία Κάλλας, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ενίσχυση της εκπαίδευσης σε αυτόν τον τομέα, δημιουργεί τον πρώτο κύκλο masterclasses, με σκοπό να αποτελέσει έναν τόπο συνάντησης καλλιτεχνών και να προσφέρει ευκαιρίες για ανάπτυξη, καθοδήγηση, έμπνευση και δημιουργία, αναφέρει το Μουσείο του Δήμου Αθηναίων στην ανακοίνωση για το νέο πρόγραμμά του.

Με αφορμή τα masterclasses λυρικού τραγουδιού που παρέδιδε η Μαρία Κάλλας στη Juilliard School της Νέας Υόρκης κατά τη χρονική περίοδο 1971-1972 και του αντίστοιχου θεματικού δωματίου της συλλογής του μουσείου, τα masterclasses του Μουσείου Μαρία Κάλλας θα αναδείξουν την αλλαγή που έφερε η προσωπικότητά της στον χώρο της όπερας  -όχι μόνο σαν λυρική τραγουδίστρια, αλλά και ως γυναίκα ερμηνεύτρια και ηθοποιός. Θα φωτίσουν την σχέση της όπερας με τις παραστατικές τέχνες και ειδικά με το θέατρο και θα αναλύσουν την σύνθεσή της μέσα από πρακτικά παραδείγματα και εφαρμογές. Παράλληλα οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με το περιεχόμενο, τη λειτουργία και τα απαραίτητα εργαλεία κάθε ειδικότητας που χρειάζεται ένας επαγγελματίας ή τελειόφοιτος φοιτητής που θέλει να εργαστεί ή είναι ήδη ενεργός στο χώρο της όπερας.

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα

Τα masterclasses απευθύνονται σε επαγγελματίες και τελειόφοιτους φοιτητές του χώρου των παραστατικών τεχνών και της όπερας. Κάθε επαγγελματίας ή φοιτητής, ανεξαρτήτως της ειδικότητάς του, θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει όποιο masterclass επιθυμεί. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνεται κατόπιν σχετικής αίτησης που θα υποβάλλει ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Κάθε masterclass θα αποτελείται από ολιγομελές τμήμα. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Art Athina: Ξεκίνησε το ραντεβού με την τέχνη στο Ζάππειο

100 χρόνια μπροστά, ο Βαν Γκογκ και στην αντίληψη της κίνησης των αστεριών

Ξεκίνησε το φεστιβάλ Μπαρόκ στη Γερμανική Εκκλησία Αθήνας

Τι θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο τη νέα σεζόν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα