ΑΘΗΝΑ
00:45
|
20.09.2024
Ο υπουργός Άμυνας ανήγγειλε σήμερα την έναρξη διαπραγματεύσεων για την αγορά και τέταρτης φρεγάτας, τύπου Belharra.
Φρεγάτα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από τα ναυπηγεία του Naval Group στο Λοριάν της Γαλλίας, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας ανήγγειλε σήμερα την έναρξη διαπραγματεύσεων για την αγορά και τέταρτης φρεγάτας, τύπου Belharra και ευρύ πρόγραμμα εκσυγχρονισμού πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού.

«Δημιουργείται ένα πυραυλικό απόρθητο τείχος επιφανείας στο Αιγαίο» ισχυρίστηκε ο υπουργός Άμυνας κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του τελευταίου εξοπλιστικού πακέτου για το Πολεμικό Ναυτικό.

«Ισχυροποιούμε την παρουσία μας στην Ανατολική Μεσόγειο, προστατεύοντας, ταυτόχρονα τα σύνορα και τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε στη συνέχεια ο Νίκος Δένδιας προσθέτοντας ότι αυτό επιχειρείται δίχως ποτέ να αμφισβητηθούν τα  νόμιμα δικαιώματα άλλων χωρών της περιοχής, αλλά με την τήρηση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και όσων προβλέπει η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Ο Νίκος Δένδιας μετέβη στα ναυπηγεία με αφορμή την τελετή καθέλκυσης της δεύτερης φρεγάτας Belharra, ΝΕΑΡΧΟΣ.

Ήδη έχει καθελκυστεί η ΚΙΜΩΝ και ακολουθεί η φρεγάτα ΦΟΡΜΙΩΝ.

Καταλήγοντας ο Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι στόχος της Ελλάδος πλέον είναι να μην αγοράζει απλά όπλα από το ράφι, αλλά να συμμετέχει με αυξημένο ποσοστό στην συμπαραγωγή των αμυντικών συστημάτων που προμηθεύεται.

«Η συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στη ναυπήγηση αυτών των φρεγατών για μας είναι ζήτημα υψηλής σημασίας. Έχουν ήδη υπογραφεί 25 συμβόλαια με ελληνικές εταιρείες. Και θέτουμε ως πρώτο στόχο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα να αυξήσουμε από 12 σε 15% το ποσοστό της ελληνικής συμμετοχής» υποστήριξε στη συνέχεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα