ΑΘΗΝΑ
23:00
|
27.04.2024
Το Αμπού Ντάμπι θα επενδύσει 122 δισεκατομμύρια δολάρια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο τα επόμενα πέντε χρόνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Αμπού Ντάμπι θα επενδύσει 122 δισεκατομμύρια δολάρια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο τα επόμενα πέντε χρόνια καθώς επιδιώκει να αυξήσει την παραγωγική ικανότητα, ακόμη και αν ο ΟΠΕΚ θέτει περιορισμούς στην παραγωγή του. Το κορυφαίο σώμα του Εμιράτου του Κόλπου για την ενεργειακή πολιτική, το Ανώτατο Συμβούλιο Πετρελαίου, ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Abu Dhabi National Oil Co., σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM την Κυριακή.

Το επενδυτικό σχέδιο θα συμβάλει στην ανάπτυξη και την επέκταση «σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς», συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής, της διύλισης και του εμπορίου, σύμφωνα με τη δήλωση. Το Αμπού Ντάμπι, το οποίο κατέχει ήδη το μεγαλύτερο μέρος του αργού πετρελαίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανακάλυψε επιπλέον 2 δισεκατομμύρια βαρέλια σε συμβατικά πεδία άντλησης, ανεβάζοντας τα συνολικά αποθέματα πετρελαίου των ΗΑΕ στα 107 δισεκατομμύρια, ανέφερε το WAM.

Το εμιράτο έχει επίσης βρει επιπλέον 22 δισεκατομμύρια βαρέλια μη συμβατικού πετρελαίου, το οποίο είναι πιο δύσκολο να εξαχθεί.

Δέον να σημειωθεί πως την προηγούμενη εβδομάδα αξιωματούχοι στο Αμπού Ντάμπι, την πρωτεύουσα των ΗΑΕ, έριξαν την ιδέα ότι το έθνος θα μπορούσε να εγκαταλείψει τον Οργανισμό Χωρών Εξαγωγής Πετρελαίου, ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο βήμα που πιθανότατα θα αποσταθεροποιούσε τις αγορές πετρελαίου.

Πηγές: BloombergQuint

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα