ΑΘΗΝΑ
16:38
|
21.09.2024
Το Ισραήλ έκλεισε τον εναέριο χώρο του στη βόρεια περιοχή λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια της χώρας.
αεροδρόμιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ έκλεισε τον εναέριο χώρο του στη βόρεια περιοχή λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης το Σάββατο.

Σύμφωνα με την ισραηλινή δημόσια ραδιοτηλεόραση, ο εναέριος χώρος έκλεισε από την πόλη Χαντέρα έως τα λιβανέζικα σύνορα για 24 ώρες λόγω της κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή.

Η κίνηση αυτή έγινε εν μέσω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν πυρά τις τελευταίες ημέρες.

Την Παρασκευή, το Ισραήλ δήλωσε ότι δολοφόνησε τον ανώτατο στρατιωτικό διοικητή της Χεζμπολάχ Ιμπραχίμ Ακίλ, μαζί με ανώτερους διοικητές της επίλεκτης δύναμης Radwan της οργάνωσης κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στο νότιο προάστιο της Βηρυτού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, ο αριθμός των νεκρών από την αεροπορική επιδρομή της Παρασκευής στο νότιο προάστιο της Βηρυτού ανήλθε σε 31.

Η αεροπορική επιδρομή σηματοδότησε την τρίτη επίθεση του Ισραήλ στο νότιο προάστιο από τότε που ξεκίνησε ένα συνεχιζόμενο κύμα εχθροπραξιών πριν από σχεδόν ένα χρόνο.

Η αεροπορική επιδρομή σημειώθηκε εν μέσω ενός νέου κύματος ισραηλινής κλιμάκωσης στο Λίβανο, με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ να ανακοινώνει την Πέμπτη ότι η σύγκρουση με τη Χεζμπολάχ έχει εισέλθει σε «νέα φάση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Telegram επίσημα ξεκινά να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Αξιωματούχος της Fed: Πρόωρη δήλωση νίκης η μείωση των επιτοκίων

CERN: Ανακοινώνει μαζικές απολύσεις Ρώσων επιστημόνων-Ακυρώνονται άδειες παραμονής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα