ΑΘΗΝΑ
19:19
|
21.09.2024
Τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν.
Στον απόηχο της επίθεσης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα 21/9, έπειτα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εναντίον σχολείου που φιλοξενούσε εκτοπισμένους στη συνοικία Ζεϊτούν της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Ιατρική πηγή στο νοσοκομείο Al-Ahli Baptist Hospital στην Πόλη της Γάζας δήλωσε ότι τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά την επίθεση στο σχολείο, το οποίο φιλοξενούσε εκατοντάδες εκτοπισμένες οικογένειες.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε την περιοχή Asqoula στη συνοικία Zeitoun, προκαλώντας θύματα μεταξύ όσων αναζητούσαν καταφύγιο στο σχολείο.

Το Ισραήλ συνεχίζει τη βίαιη επίθεσή του στη Γάζα μετά από μια επίθεση της Χαμάς τον περασμένο Οκτώβριο, παρά το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαιτεί άμεση κατάπαυση του πυρός.

Σχεδόν 41.300 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχουν σκοτωθεί έκτοτε και πάνω από 95.500 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Η ισραηλινή επίθεση έχει εκτοπίσει σχεδόν ολόκληρο τον πληθυσμό της περιοχής εν μέσω ενός συνεχιζόμενου αποκλεισμού που έχει οδηγήσει σε σοβαρές ελλείψεις τροφίμων, καθαρού νερού και φαρμάκων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Το Telegram επίσημα ξεκινά να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Αξιωματούχος της Fed: Πρόωρη δήλωση νίκης η μείωση των επιτοκίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα